AcasăNewsDarius Vâlcov – încă o condamnare: 20 000 de lei daune morale...

Darius Vâlcov – încă o condamnare: 20 000 de lei daune morale Forumului Germanilor

Darius Vâlcov, ex-consilier al premierului Dăncilă, a fost condamnat să plătească 20 000 de lei daune morale Forumului Democrat al Germanilor după ce a publicat pe Facebook un clip în care alătura organizaţia cu însemnele naziste.

Darius Vîlcov Sursa foto Twitter

PSD-istul denumit și „Eminența Cenușie” a programului economic al partidului a postat în 2 septembrie 2018 pe pagina sa de Facebook un videoclip care sugera că #rezist şi Forumul Democrat al Germanilor din România sunt organizaţii naziste. În montajul video apărea şi o fotografie cu preşedintele Iohannis, caricaturizat ca dictatorul nazist Adolf Hitler. În urma acestor fapte, Vâlcov a fost dat în judecată de Forumul Democrat al Germanilor și a pierdut procesul pentru încălcarea dreptului la imagine şi prestigiu. Decizia nu este însă definitivă, așa că „pârâtul” poate face apel. Pentru aceeaşi postare, Vâlcov a fost sancţionat şi de CNCD.

Minuta Judecătoriei Slatina „admite în parte cererea formulată de reclamanta FORUMUL DEMOCRAT AL GERMANILOR DIN ROMÂNIA în contradictoriu cu pârâtul VÂLCOV DARIUS BOGDAN. Constată încălcarea de către pârât a dreptului nepatrimonial la imagine şi prestigiu al reclamantei prin postarea pe pagina de facebook a pârâtului a unui montaj video cu textul «Medalia de onoare pentru Deutsche Volksgruppe in Rumanien», urmat de semnul egalităţii între GRUPUL ETNIC GERMAN DIN ROMÂNIA şi FORUMUL DEMOCRAT AL GERMANILOR, pe fundal roşu sub semnul svasticii. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 20.000 lei, cu titlu de daune morale. Obligă pârâtul să publice pe pagina sa de facebook dispozitivul acestei hotărâri. (…) Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Judecătoria Slatina”.

 

author avatar
Filip-Mihael Bodoc