AcasăNewsDarius Valcov, audiat la DNA

Darius Valcov, audiat la DNA

Darius Valcov, fostul ministru al Finantelor, este audiat, luni, la sediul din Bucuresti al Directiei Nationale Anticoruptie.

Valcov este audiat la cererea procurorilor care il ancheteaza in dosarul in care fostul ministru este acuzat de comiterea mai multor infractiuni precum trafic de influenta sau luare de mita.

Valcov se afla de mai bine de o luna dupa gratii, in stare de arest preventiv, fiind acuzat ca a incasat importante sume de bani drept spaga in perioada in care era primar la Slatina, dar si ca a efectuat operatiuni financiare incompatibile cu functia de primar, senator sau ministru.

Exista informatii conform carora Darius Valcov le-a propus procurorilor un acord de recunoastere a vinovatiei, insa oamenii legii au refuzat propunerea primita.

Darius Valcov a ajuns pe mana oamenilor legii dupa ce Daniel Barbulescu, deputat PSD si finul lui Valcov, a recunoscut ca fostul ministru al Finantelor l-a rugat sa-i gazduiasca un seif in care Valcov ascunsese o mare parte din prada incasata drept spaga.

In urma perchezitiilor efectuate, in seiful cu pricina s-au descoperit trei lingouri de cate un kilogram de aur, tablouri valoroase, semnate de Renoir sau Cocteau, dar si importante sume de bani, respectiv 90.000 de dolari si peste 1,3 milioane de lei.

author avatar
Cristi Ionita
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger