AcasăNewsDansul mortii continua in Turcia

Dansul mortii continua in Turcia

Harta Turciei, din nou insemnata de cruzimea terorii

Insurgenti kurzi au atacat, ieri, cu un camion-capcana un comisariat de politie din Cinar (sud-estul Turciei), ucigand sase persoane, intre care doi copii, si ranind alte 39, au anuntat serviciile de securitate.

Harta Turciei, din nou insemnata de cruzimea terorii

Atacul, nerevendicat dar atribuit Partidului muncitorilor din Kurdistan (PKK) a fost lansat la ora 23.30 in orasul Cinar (provincia Diyarbakir). Explozia a distrus fatada comisariatului, vehiculele din jur si a provocat pagube cladirilor invecinate, au constatat jurnalistii Reuters. Premierul turc Ahmet Davutoglu a declarat ca un copil de cinci luni figureaza printre victime. Alti doi copii de un an si respectiv de cinci au fost la randul lor ucisi, dar si un politist si o alta victima deocamdata neidentificata, au anuntat autoritatile. In timp ce salvatorii cercetau zona, reporterii occidentali au vazut o a sasea victima extrasa din daramaturi. Potrivit serviciilor de securitate, o tona si jumatate de explozibil a fost utilizata. In timpul deflagratiei, presupusi combatanti ai PKK au deschis focul asupra unui complex din apropiere insa nu a fost inregistrata nici o victima.

Represalii turcesti in Siria si in Irak

PKK , considerata ca o organizatie terorista de catre Turcia, SUA si UE, afirma ca lupta pentru o mai mare autonomie si pentru drepturile minoritatii kurde in Turcia. Orasele situate de-a lungul frontierei irakiene si siriene, dar si un cartier din Diyarbakir sunt supuse de o luna la o stare de asediu permanenta iar fortele de securitate desfasoara operatiuni anti PKK. Ahmet Davutoglu a criticat o petitie semnata de 1.100 de universitari, printre care americanul Noam Chomsky, in care sunt denuntate operatiunile anti-kurde ale fortelor turcesti si in care se cere incetarea focului si reularea eforturilor de pace.”Este trist faptul ca universitarii nostri au semnat o astfel de petitie cand, pe de-o parte, este vorba de combaterea terorismului ISIS si, pe de alta parte, de combaterea unui grup separatist care ucide copii”, a spus Davutoglu. Parchetul turc a declansat o ancheta impotriva semnatarilor pentru difuzare de propaganda terorista si incitare la ura. Pe de alta parte, artileria turca a bombardat ”aproape 500 de pozitii” ale ISIS in Irak si in Siria, ca represalii dupa atentatul de marti din Istanbul, atribuit gruparii teroriste sunite si soldat cu zece morti, toti turisti, a anuntat ieri Davutoglu. ”Orice atac impotriva oaspetilor Turciei va fi pedepsit”, a avertizat premierul.

author avatar
Tudor Borcea
116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger