AcasăNewsDaniel Zamfir și-a depus candidatura pentru șefia ASF

Daniel Zamfir și-a depus candidatura pentru șefia ASF

Senatorul social-democrat al cărui nume este asociat de cei mai mulți cu Legea dării în plată, al cărei inițiator a fost, s-a înscris în cursa pentru prima funcție în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

“La începutul anului, înainte de începerea sesiunii parlamentare, conducerea PSD a avut o întâlnire cu toate grupurile parlamentare si acolo s-a anunţat că cine vrea poate să îşi depună candidaturile pentru ASF şi ANRE (vor fi vacante trei locuri), cu menţiunea că au prioritate parlamentari. Aceasta a fost şedinţa la care am participat si eu. În săptămânile următoare mi-am despus candidatura pentru şefia ASF. Înţeleg că ulterior s-a şi discutat în CEx, urmând ca în săptămânile următoare să se ia o decizie pe cine susţine partidul. Din ce ştiu, sunt singurul înscris pentru ASF în cursa internă a PSD”, a declarat Zamfir, citat de financialintelligence.ro.

Despre social-democratului Zamfir de a intra în cursa pentru fotoliul de președinte al Autorității s-a aflat în contextul scandalului dintre ASF și COTAR. Subiect la care a făcut referire chiar senatorul PSD. “Probabil că unii nu doresc în fruntea ASF o persoană pro-consumator, aşa cum sunt eu, Nu mă îndoiesc că vor încerca unii si altii, prin orice mijloace, să oprească lucrul asta; eu îmi văd de proiectele mele în continuare, sper să îi conving pe colegii din partid că mă duc acolo ca să fac lucruri în primul rând în favoarea oamenilor şi să elimin abuzurile din piaţa de capital şi din piaţa asigurărilor. ASF, de ceva vreme, este o bombă cu ceas. E un conflict imens între asigurători şi COTAR, care a şi izbucnit public, mai e un mare scaldal şi pe piaţa de capital – sunt acuzaţii etrem de grave acolo. (…)”, a mai precizat Zamfir.

Pe de altă parte, pe surse s-a aflat că pentru aceeași funcție se mai vehiculează două nume – cel al fostului ministru al Finanțelor, Ionuț Mișa, susținut, pare-se, de o parte a reprezentanților PSD, dar și Nicu Marcu, vicepreședinte la Curtea de Conturi, acesta din urmă fiind sprijinit de PNL pentru șefia ASF-ului. Atât doar că, din câte subliniază profit.ro, șa acest moment, liberalii nu dețin suficiente voturi pentru a impune șeful ASF. „Zamfir are de partea sa nu numai partidul cu cei mai mulți parlamentari, dar și relații colegiale cu senatori și deputați din mai multe partide, istoricul inițiativelor sale legislative arătând o capacitate de a aduna susținere din mai multe zone ale spectrului politic. În cazul în care decizia privind numirea șefului ASF ajunge în plenul Parlamentului, șansele ca, la votul secret, Zamfir să obțină câștig de cauză sunt foarte mari, cu atât mai mult cu cât acesta ar avea și susținere de la parlamentarii UDMR”, notează sursa citată.

author avatar
Andrei Coman
585 afisari

2 COMENTARII

  1. Crezi Daniele ca noi asiguratorii dormim? ce sa caute un pro consumator la ASF, noi vrem slugi credincioase, dupa ce am investit atat in ei ne strici tu combinatiile? Nu vezi cum percuteaza astia ? 25.000 de rceckamatii doar in 2019 si stau drepti . Mai lasa ne 3 ani sa mai tranferam si noi ceva cash si dupa mai vedem.

  2. e o varianta mai buna decat toate celelalte de pana acum ,macar a mai avut ceva de spus public nu doar la conclav!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger