AcasăNewsDaniel Zamfir, replică pentru premierul Orban și noi referiri la situația de...

Daniel Zamfir, replică pentru premierul Orban și noi referiri la situația de la ASF: Există un lanţ de complicităţi

Candidat la prima funcție în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), senatorul social-democrat îi dă replica premierului Ludovic Orban, după ce șeful Guvernului declarase că „ar fi o adevărată sfidare ca PSD să-l susţină pe Daniel Zamfir la conducerea ASF”.

„Cred că pe domnul Orban l-a supărat foarte tare nu că mă susţine PSD, ci că opt structuri din rândul patronatelor, al asociaţiilor de protecţie a consumatorilor, al transportatorilor, al proprietarilor de service-uri mă susţin. Asta este durerea lui cea mare”, a ținut să sublinieze Zamfir, citat de DC News.

Referindu-se la ASF, senatorul PSD – cunoscut drept inițiator al legii dării în plată – s-a declarat gata să apere interesele plătitorilor de asigurări, care cad victime abuzurilor. „Situaţia în domeniul asigurărilor e una groaznică. Acolo e un butoi cu pulbere. Există un lanţ de complicităţi, un mecanism extrem de nociv care face ca noi toţi cei care suntem consumatori şi suntem obligaţi să plătim RCA să fim, până la urmă, afectaţi de lucrul acesta. La adresa cui să fie sfidarea de care vorbeşte Ludovic Orban? La adresa oamenilor pe care vreau să îi apăr de abuzuri? Dacă ajung la ASF, vreau să fac exact acelaşi lucru: să apăr milioanele de oameni care plătesc asigurări şi care sunt victime ale abuzurilor”, a mai punctat parlamentarul social-democrat, pentru sursa menționată.

author avatar
Andrei Coman