AcasăNewsDaniel Morar isi incheie mandatul cu PRIMAVARA CONDAMNARILOR

Daniel Morar isi incheie mandatul cu PRIMAVARA CONDAMNARILOR

Pentru a-si consolida viitorul profesional, Daniel Morar trebuie sa sacrifice multe nume sonore

Daniel Morar vrea sa-si termine in forta mandatul in fruntea DNA. El va vantura in ochii romanilor si strainatatii mai multe “trofee”, printre care se numara si Adrian Nastase.

Adrian Nastase

Din pacate pentru fostul premier PSD, odiseea lui penala nu s-a terminat odata cu sentinta data in dosarul “Trofeul calitatii”.

Marius Petcu

Dimpotriva, conform ultimelor informatii pe tema, pe Nastase il asteapta o condamnare si dosarul “Zambaccian”, proces reluat ieri de instanta Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Iar vocile avizate adauga nu numai ca “Zambaccian” se va dovedi a fi “piesa de rezistenta” a DNA in confruntarea cu fostul premier, dar sustin si ca recursul declarat de procurori la sentinta data in dosarul “Matusa Tamara” s-ar putea finaliza tot cu o decizie nefavorabila lui Nastase.

George Copos

Iar motivul pare a fi dorinta lui Daniel Morar de a lasa in urma sa o adevarata galerie de “trofee”. Galerie care s-ar transforma de la sine in cea mai buna recomandare in cazul in care alt zvon de profil, respectiv acela ca Morar este acum in carti pentru functia de procuror general (Codruta Kovesi este si ea la final de mandat), s-ar confirma.

Panoplia sefului DNA geme de nume grele

Dinu Patriciu

Chiar daca Daniel Morar ramane doar cu sefia DNA in CV, ritualul “sacrificiilor” la nivel inalt va continua, Adrian Nastase fiind doar unul dintre numele trecute pe lista neagra a DNA-istilor. Dupa el (ordinea nu corespunde) se insira Catalin Voicu, George Copos, Costel Casuneanu, Marius Locic, Dinu Patriciu, Maricel Pacuraru, Mihai Toader, Marius Petcu, Puiu Popoviciu.

Puiu Popoviciu

Unele dintre aceste persoane figureaza in acelasi dosar. De exemplu, trioul format din Catalin Voicu, Costel Casuneanu si Marius Locic, in care senatorul PSD Voicu este acuzat de procurori ca a primit sute de mii de euro de la ceilalti doi contra unor interventii menite sa-i favorizeze peacestia in litigiile administrative si/sau dosarele penale in care erau implicati. Cauza in care este implicat si judecatorul Florin Costiniu.

Catalin Voicu

Maricel Pacuraru si Mihai Toader sunt acuzati, impreuna, in dosarul “Posta Romana” de complicitate la abuz in serviciu, spalare de bani si evaziune fiscala, pacate savarsite cu ocazia incheierii asigurarilor in valoare de patru milioane de euro pentru angajatii Postei. Despre sindicalistul Marius Petcu se stie ca s-a capatuit deja cu ani buni de inschisoare, dati pentru luare de mita, prin urmare trecerea lui in randul “panopliei” lui Morar poate insemna ca nu va avea nicio sansa la recurs.

George Copos a cazut in plasa DNA in 2006, direct din scaunul de vicepremier, cand a fost acuzat ca a prejudiciat statul cu zeci de miliarde de lei cu ocazia unor tranzactii facute cu Loteria Romana (cumpararea unor spatii comerciale). Dupa atatia ani de tergiversari juridice, se pare ca i-a venit si lui randul. Celebra este si cauza in care figureaza Puiu Popoviciu, respectiv dosarul “Baneasa Investment”, in care prejudiciul este de peste 200 de milioane de euro, cel mai mare din istoria post-decembrista a Romaniei.

Costel Casuneanu

Cat despre Dinu Patriciu, se stie de asemenea ca acesta “cocheteaza” cu Justitia dupa ce a fost acuzat de delapidare, spalare de bani, manipularea pietei de capital si divulgarea de informatii confidentiale.

Marius Locic

Desi a ramas incarcat doar cu primele doua acuzatii, ultimele fiind deja prescrise, Patriciu nu scapa nici el, se jura sursele de profil.

Dana Nastase, in lacrimi la tribunal

Maricel Pacuraru

Dana Nastase, sotia fostului premier Adrian Nastase, a izbucnit in lacrimi, ieri, in timpul audierilor din dosarul „Zambaccian”. Dana Nastase  a inceput sa planga atunci cand a vorbit despre decesul tatalui ei.

Mihai Toader

„In 1999 tatal meu a murit in accident de masina. Mama a ramas in grija mea, iar la scurt timp dupa aceasta s-a imbolnavit de cancer. Dupa moartea tatalui eu m-am ocupat de familie, inclusiv de matusa Tamara Cernasov”, a povestit Dana Nastase cu ochii in lacrimi.

author avatar
Simona Badulescu
1.644 afisari

2 COMENTARII

  1. Eu nu inteleg, de ce a mai fost tinut pe functie Toader la Posta cand i-am facut plangere penala si ne-am judecat un an, inca din 2oo7.

  2. DACA CHIAR SE JUDECA CORECT PERSONAJELE DE MAI SUS ADEVARATI CORUPTI (HOTI DE DRUMUL MARE) ACESTIA AR TREBUI INCHISI PENTRU UN EXEMPLU DE CORECTITUDINE DIN PARTEA JUDECATORILOR
    DAR CU CATEVA SMIORCAELI (PATRICIU , D NASTASE) VOR SCAPA SI VOR FURA IN CONTINUARE

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger