AcasăNewsDaniel Morar, inca sase luni la conducerea DNA

Daniel Morar, inca sase luni la conducerea DNA

Procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, l-a delegat pentru sase luni, incepand din 13 februarie, la conducerea Directia Nationale a Romaniei, Daniel Morar, asa cum a sugerat presedintele Traian Basescu in 14 noiembrie anul trecut.

Prin ordin al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, s-a dispus delegarea procurorului Daniel Morar in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie. „Delegarea a fost dispusa incepand cu data de 13 februarie 2012, pentru o perioada de sase luni, ca urmare a incetarii actualului mandat detinut de procurorul Daniel Marius Morar”, se arata intr-un comunicat de marti al Ministerului Public.

In 14 noiembrie 2011, la TVR, presedintele Traian Basescu declara ca doreste sa ii ceara procurorului general Codruta Kovesi prelungirea cu sase luni, pana la raportul CE din vara, a mandatului procurorului-sef al DNA, Daniel Morar, care expira in 12 februarie 2012. Peste o luna, in 13 decembrie 2011, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, sustinea ca numirea noului sef al Directiei Nationale Anticoruptie este o preocupare a MJ si a Ministerului Public, ea neimplicand o continuitate a persoanei, dar nici nu o exclude, daca legea o permite.

Intrebat despre cum vede sugestia lansata de presedintele Romaniei in privinta numirii impreuna a sefului DNA si a adjunctilor sai, Catalin Predoiu a sustinut ca este o idee pe care a practicat-o in propunerile pe care le-a facut, procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, avand la dispozitie o echipa intreaga, pe care a propus-o mai departe Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), „dupa ce s-a consultat in prealabil cu procurorul general si dupa ce a asumat in ceea ce il priveste aceasta idee ca fiind o practica manageriala corecta”.

„Eu zic ca este un obicei nu numai in sistemele publice, judiciare sau nejudiciare, este o practica si in sistemele private de management al companiilor, al fundatiilor, oricaror organizatii care reclama o munca in comun, o munca de echipa, pentru ca in absenta unei comuniuni de idei, a unei empatii intre lideri siechipa sa, apar sincope, apar disfunctii”, explica Predoiu.

La randul sau, in 24 noiembrie 2011, procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, declara, la B1 TV, ca eventuala prelungire a mandatului procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie o va discuta cu ministrul Justitiei, intrucat acesta ar putea veni cu o propunere de numire a unui nou sef. Kovesi a mai precizat ca in iunie 2012 expira mandatele celor doi adjuncti ai lui Morar, insa procurorul sef adjunct Laura Oprean mai poate beneficia de inca un mandat de trei ani. Cel dea-l doilea adjunct este Carmen Galca. Kovesi poate propune Consiliului Superior al Magistraturii delegarea lui Morar pentru cel mult 90 de zile, asa cum s-a intamplat la inceputul lui 2009.

Codruta Kovesi mai spunea atunci ca va avea in primul rand o discutie cu Daniel Morar, apoi va fi o discutie in trei, respectiv intre ea, seful DNA si ministrul Justitiei, pentru delegarea lui Morar pana in iunie 2012.

author avatar
Ciprian Purice
313 afisari

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua domnule Daniel Morar – Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA)
    Ma numesc Viorel Vicol , din orasul Ramnicu Valcea , Romania , fost angajat al grupului CIECH la care statul polonez este actionar majoritar si la care detin si eu actiuni si revin la Domnia voastra dupa apelul transmis in anul 2011. Spun fost , deoarece am fost indepartat din Societate din motive puerile in complicitate de catre polonezi si romani. Motivul real este ca in timp m-am impotrivit tuturor actiunilor de fraudare fapt care i-a deranjat pe cei implicati.
    Sint disperat pentru situatia in care am ajuns datorita lacomiei unui cetatean polonez , Jaroslaw Czerwinski , promovat pe criterii politice la firma USG CIECH ce isi desfasoara activitatea in localitatea mentionata precum si a conducerii romane. Totul mi se trage de la faptul ca educatia m-a impiedicat sa fur sau sa inlesnesc altora acest lucru. Sint multe de comentat si daca sinteti interesat de imaginea Romaniei in lume astept raspuns pentru a va explica pe larg derularea evenimentelor.
    Nu cred ca doriti ca, inainte sa aiba loc o drama si dupa aceea sa intreprindeti actiuni pentru deslusirea si dezlegarea itelor. Deoarece adevarul nu se prescrie niciodata dar da fiori celor ce se regasesc cu semnatura pe documente compromitatoare si paguboase pentru USG CIECH , nu voi inceta sa-mi strig nedreptatea care mi s-a facut doar pentru ca nu am vrut sa intru in cloaca celor interesati sa pagubeasca Societatea.
    Doresc ajutor, deoarece in presa au aparut articole care arata managementul defectuos precum si contractele defavorabile incheiate pentru societate de catre numitul Jaroslaw Czerwinski.
    Un articol in posesia caruia am intrat are urmatorul continut:
    „Directorul general al Uzinelor Sodice Govora, Jaroslaw Czerwinski, este cercetat de autorităţile poloneze pentru nereguli grave depistate în activitatea sa din România. Sunt vizate unele contracte comerciale încheiate de Czerwinski, care s-au dovedit a fi extrem de păguboase pentru societatea Ciech Chemical Group.”
    Daca se certifica acest lucru , inseamna ca am avut dreptate ca, m-am impotrivit actiunilor intreprinse impotriva intereselor Societatii si daca directorul va fi pedepsit eu care am tras semnalul de alarma de ce nu sint repus in drepturi ?
    Detin documente – care sint transmise catre boardul CIECH inca din data de 02 septembrie 2010 cit si Institutilor statului din Polonia si Romania, dar pe care vi le pot pune la dispozitie si Domniei voastre – in vederea analizarii activitatii mele pentru a putea trage o concluzie in acest sens.
    Probabil ca voi fi singurul individ condamnat sa faca puscarie in conjunctura actuala , doar pentru ca am fost educat sa fiu corect si cinstit. Acestea sint carente de educatie si nu ma pot achimba.
    Dupa indepartarea din Societate in luna iulie a.c. mi se refuza acordarea drepturilor salariale cuvenite din motive necunoscute. Orice demers facut a fost sortit esecului si nu inteleg cum se poate ca o societate comerciala sa incalce flagrant unui cetatean roman , drepturile conferite de Constitutie.
    Puteti arata omenirii nereguli patronate de catre cetateni polonezi care promovati pe criterii politice fac un deseviciu statului Polonez prin furaciunile patronate si atitudinea adoptata. Pina astazi nu am primit raspuns de la persoana nominalizata, la nici un material inaintat iar acum este tirziu sa mai astept raspuns deoarece a fost demis de catre statul Polonez prin conducerea grupului CIECH.
    Stiu că şi eu sunt monitorizat pentru acele adrese trimise Institutiilor statului din Romania si Polonia si probabil sint un mic pericol. Mulţumesc lui Dumnezeu că am scapat teafăr din incidentul a carui victima am fost in data de 31 decembrie 2011 in jurul orei 09,00 dimineata si ca am ajuns intreg acasă. Rezultatul a fost ca , aproape intreaga luna ianuarie a anului 2012 am suferit datorita durerii de spate capatate in urma izbiturii. Scopul celor doi indivizi agresori a fost sa ma lovesc si strivesc de copacul aflat la jumatate de metru in sensul meu de deplasare , dar cred ca au gresit momentul impactului.
    Ma simt in pericol , pentru ca si in alte situatii am urmaritori care se tin de traseul pe care il parcurg. Sau poate este doar o simpla intimplare. Atunci , de ce sint camuflati , se intorc si maresc cadenta cind ma intorc catre ei?
    Vin cu rugamintea de a solicita intreprinderea de cercetari pentru ca adevarul sa iasa la suprafata.
    Cunoscind scrupulozitatea si seriozitatea Domniei voastre, care v-au propulsat in aceasta functie , va doresc sa aveti puterea si determinarea de a lamuri aceasta situatie.
    Cu deosebit respect , din partea unui om napastuit pentru ca este de buna credinta.

    Viorel Vicol
    strada Calea lui Traian 142
    Bl. 2, sc.B, et. 2, ap. 8
    cod postal 240210
    07 februarie 2012 , ora 14,55

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger