AcasăNewsDaniel Morar, despre candidatura pentru procuror general: Nu am de gand sa...

Daniel Morar, despre candidatura pentru procuror general: Nu am de gand sa particip la o farsa

Daniel Morar s-a achitat cu brio si de noua misiune

Seful DNA, Daniel Morar, a declarat duminica seara, intrebat daca ar accepta propunerea de a ocupa functia de procuror general, ca nu crede ca va fi cazul sa existe o asemenea nominalizare si ca  „nu are de gand sa participe la o farsa”.

Daniel Morar a dat de inteles ca nu crede ca  va fi propus pentru functia de procuror general al Romaniei. „Trebuie sa vedem daca exista o procedura clara. Nu am de gand sa particip la o farsa. Nu cred ca ma propune cineva in acest moment pentru aceasta functie, datorita activitatii DNA din ultimii 7 ani. Oamenii politici, partial, nu vor o magistratura puternica”, a declarat seful DNA, la RealitateaTV, raspunzand unei intrebari legate de posibilitatea de a accepta functia ocupata in prezent de Kovesi.

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, urmeaza sa anunte declansarea procedurii de selectie pentru functiile de procuror general al Romaniei si procuror sef al DNA. Mandatul actualului procuror general Laura Codruta Kovesi expira pe 2 octombrie. Delegarea lui Daniel Morar in functia de procuror sef al DNA a fost prelungita de Kovesi, in august, cu sase luni. „Delegarea este dispusa incepand cu data de 13 august 2012, pentru o perioada de 6 luni, deoarece actuala delegare a domnului procuror Daniel Marius Morar va expira la data de 12.08.2012”, potrivit comunicatului remis presei la acea data de catre Ministerul Public.

242 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger