AcasăNewsDaniel Grădinaru, ales președinte al CSM-ului. Cine va fi vicepreședinte

Daniel Grădinaru, ales președinte al CSM-ului. Cine va fi vicepreședinte

CSM-ul își alege azi noul președinte (sursa foto: psnews.ro)

Vești de ultim moment despre noua conducere a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Judecătorul Daniel Grădinaru a fost ales, joi, în funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, iar procurorul Daniel Horodniceanu ca vicepreşedinte al CSM, potrivit Agerpres.

Totul, în contextul în care judecătorii şi procurorii care au fost aleşi ca membri ai Consiliului Superior al Magistraturii şi-au preluat, joi, mandatele.

CSM-ul are 19 membri – 9 judecători, 5 procurori, doi reprezentanţi ai societăţii civile aleşi de Senat şi trei membri de drept – ministrul Justiţiei, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi procurorul general al României.

Potrivit Constituţiei şi Legii 317/2004 privind CSM, Consiliul este condus de un preşedinte, ajutat de un vicepreşedinte, care fac parte din secţii diferite, pentru un mandat de un an, care nu poate fi reînnoit, conform aceleiași surse. Conducerea CSM este aleasă prin votul membrilor plenului.

Iohannis, la ședinta CSM: Luați atitudine când independența justiției este pusă în pericol!

Președintele Iohannis a fost prezent, joi, la ședința de constituire a Consiliului Superior al Magistraturii, la Facultatea de Drept. „Reforma legilor justiției a fost o reformă îndelung discutată și asumată de România, inclusiv în dialogul cu partenerii noștri externi.

Pachetul legilor justiției asigură acum un cadru clar, pentru ca sistemul judiciar să funcționeze în parametri optimi și să vă sprijine în activitatea pe care o desfășurați.

Nu trebuie să uităm că reforma în domeniul judiciar s-a realizat și cu sprijinul societății civile. Modernizarea și creșterea calității actului de justiție nu ar fi fost posibile fără implicarea acesteia, fără cetățeni care să ceară constant standarde mai înalte, o funcționare mai bună a sistemului sau care să nu ezite să atragă atenția când au sesizat derapaje.

Ca orice lege, și aceste legi sunt perfectibile. Ele trebuie să țină pasul cu realitatea socială și să răspundă nevoilor societății. Am încredere că vă veți implica activ în modernizarea sistemului judiciar, printr-un dialog constant și o cooperare loială cu celelalte instituții ale statului.

Vă încurajez să luați atitudine de fiecare dată când independența justiției este pusă în pericol prin încercări de imixtiuni politice.

Sunteți mediatori ai intereselor din sistemul judiciar și vă revine misiunea, deloc ușoară, de a urmări mereu interesul public și binele cetățenilor, beneficiarii actului de justiție”, a declarat Klaus Iohannis în cadrul alocuțiunii susținute.

author avatar
Andrei Coman
444 afisari

3 COMENTARII

  1. A facut referendum ca politicii sa nu intre in justitie si el merge sa dea directive ce si cum!!! Flit!!

  2. Poate ne ajuta Dumnezeu si baga la puscarie pe tradatorii de tara in frunte cu javra asta nazista care a vandut Romania !

  3. Procurori selectivi in activitate:
    Cu probe video, cu plangeri penale, Clocotilda e de neatins, Gabi Szabo a castigat in instanta si s-a intors pe post, Bula Plicusor Dan a concediat-o a doua zi.Asta e abuz in serviciu, altii au fost condamnati rapid pentru fapte mult mai mici.Dar….de la alte partide !
    USR….de neatins.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger