AcasăNewsDaniel Ghita, lovit sub centura de Ambasada SUA

Daniel Ghita, lovit sub centura de Ambasada SUA

Cunoscutul sportiv Daniel Ghita, campion al luptelor de K1, a avut “nesansa” de a primi doua invitatii in SUA. Asa a inceput calvarul vizelor!

Ghita, cetatean obisnuit, a cam stat pe la portita

Peste cap l-a dat invitatia de a asista, alaturi de alte nume mari din domeniu, la finalele Ultimate Fithting Championship, care vor avea loc in aprilie, in Atlanta si Las Vegas.

Plecarea, inaintea interviului programat de ambasada

ÎIn Ambasada SUA, telefoanele taraie a pustiu

Lasand la o parte statutul sau de vedeta, Ghita a procedat ca un cetatean obisnuit si s-a programat pentru interviu.Din acest moment incepe calvarul,prin care, foarte probabil, trece marea majoritate a romanilor care cer viza. A fost programat la 2 aprilie, data ulterioara celei pentru care sportivul avea rezervarea pentru zbor, programat pe 29 martie. Pentru a obtine o reprogramare, la o data care sa-i permita sa plece la timp, a prezentat, in scris, asa cum cere regulamentul americanilor, si cea de-a doua invitatie, care, alaturi de rezervare, demonstra ca ar trebui sa fie primit, pentru intreviu, in regim de urgenta.

La telefoanele ambasadei nu raspunde decat robotul

Marea problema nu este daca Ghita ar fi primit sau nu viza sau daca ar fi fost sau nu reprogramat in regim de urgenta pentru interviu. Marea problema e ca nici macar nu se poate dialoga cu cineva de la Consulatul American din Bucuresti. La numarul centralei 0212706000, ieri n-a raspuns nimeni, in afara de robot. La fel s-a intamplat si la numarul celor care se ocupa efectiv de programari, respectiv 0371720053 si , culmea, nici la interiorul dedicat pentru urgentele cetatenilor americani – 3535 – nu raspundea nimeni. Pe langa aceste „ciudatenii”, de neexplicat la nivelul unei ambasade de prestigiu, care se presupune ca are un buget care s-o fereasca de astfel de situatii jenante, la fel de straniu este ca,in ambasada,exista o mare teama de-a se discuta intre departamente.

Teama de mita

Mihaela Raileanu, responsabila cu relatia mass-media, care,  de altfel, este o persoana pregatita pentru misiunea pe care o are, s-a scuzat, raspunzandu-mi la intrebarea legata de situatia prezentata ca nu are acces sa atentioneze asupra unui aspect sesizat de presa, chiar daca ar fi, spun eu, in interesul institutiei din care face parte. Foarte probabil ca si la americani exista aceeasi anomalie ca si la noi, similara cu cea de care Sorin Frunzaverde facea haz de necaz, ca am ajuns sa nu mai avem curaj sa vorbim la telefon. Chiar si atunci cand intervenim intr-un caz similar celui in care a fost implicat indragitul sportiv roman Daniel Ghita si in care, evident, este exclus sa existe banuieli de mita!

author avatar
Silviu Ionescu
2.130 afisari

7 COMENTARII

  1. las ca vine gitenstain ala sau cum dreaqq il cheama si se pisaaa pe noi… fuckk you sua si tot ce inseamna acest stat criminal…

  2. Ori de cate ori am apelat nr de tel al ambasadei in ultimii 5 ani , n-am avut probleme de acest gen.Daca urmaresti indicatiile robitului, ajungi in final sa vorbesti cu o persoana…

  3. Pai da, ati vazut ca in articol se mentioneaza ca, in final, s-a vorbit cu cineva, dar nu de la sectia de vize si nici macar cu centralista, ci cu reprezentanta de la presa, care s-a scuzat, explicand ca nu poate face nimic. Deci, ati fost o persoana norocoasa, ca la casele de comenzi , pe vremea lui Ceusescu, cand sansele sa vorbesti cu cineva erau la fel ca si cele de-a castiga la Loto!

    • Da, stim cum stau lucrurile la noi, din pacate, dar este de mirare ca si la altii, la care ne asteptam sa stea altfel, vedem anomalii ciudate!

  4. Pai traim in Romania si asta se reflecta si in calitatea amabasadorilor trimisi la noi

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger