AcasăNewsDaniel Funeriu a reeditat povestea acarului Paun

Daniel Funeriu a reeditat povestea acarului Paun

Zeci de elevi de la Liceul „Jean Monnet” din Capitala au protestat, ieri dimineata, in curtea institutiei, impotriva deciziei Inspectoratului Scolar Bucuresti de a demite conducerea scolii. O decizie care, in realitate, nu rezolva nimic.

Daniel Funeriu, ministrul celor 100.000 de repetenti la bacalaureatul 2011, a gasit repede solutia pentru a pune la punct problemele de la “Jean Monnet”. Precum Pilat din Pont, a aruncat pisica moarta in curtea ISB, dar cu indicatii clare: conducerea sa fie data afara!

Cine este de vina?

Hotararea luata, de a pune pe liber directoratul, este departe de a redresa lucrurile la “Jean Monnet” sau in invatamantul romanesc. Nu la nivel de conducere erau problemele, exceptandu-le pe cele de ordin organizatoric, ci la nivel de relationare intre parinti si elevi. Scoala are doar obligatia de a gestiona programa de invatamant si de a veghea asupra disciplinei. Mai putin de a supraveghea beizadelele unde si cu cine pleaca de la scoala, ce fac in timpul liber si cum isi ordoneaza viata. Acestea sunt atributii ce revin parintilor. Si cum ar putea directoarea sa atentioneze pe demnitarul X, din Guvern sau Parlament, ca odrasla bea pana cade lata, fumeaza sau se drogheaza? Sa fim seriosi, nimeni nu e nebun sa-si bata cuie in talpa, cand e mai lejer sa astepte patru ani, pana ce beizadeaua termina liceul. Ca o eleva a reclamat un profesor pentru un viol care nu a fost viol, nu inseamna nimic. Atat au dus-o mintea si hormonii, la fel ca pe profesor. Ca o alta pozeaza in reviste pentru adulti, si asta este egal cu zero, nu intra in competenta directoratului sa vegheze la „aptitudinile artistice sexy”, din moment ce ambele au parinti.

Funeriu n-a rezolvat nimic, pentru ca acesta este doar varful icebergului. Doar a reeditat povestea de la 4 iulie 1923, cand acarul Ion Paun a fost gasit vinovat pentru o catastrofa feroviara de a carui producere chiar nu se facea vinovat el. Iar elevii vor continua sa consume droguri, vor face sex poate mai abitir decat pana acum, vor chiuli cu si mai mare bucurie si, in general, ii va durea in matricola de acest ministru de mucava, neremaniat la timp.

author avatar
Andrei Coman
190 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu exista o propozitie mai adevarata decat aceasta: „Daniel Funeriu, ministrul celor 100.000 de repetenti la bacalaureatul 2011”!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger