AcasăNewsDaniel Daianu: Berlusconi e un pasiv

Daniel Daianu: Berlusconi e un pasiv

Fostul ministru de finante Daniel Daianu sustine ca vremea premierului Silvio Berlusconi a cam trecut. Analistul roman l-a catalogat pe seful executivului italian drept un pasiv, adica o datorie.

Silvio Berlusconi ar trebui sa plece de la carma guvernului, crede Daniel Daianu

Analistul economic Daniel Daianu  considera ca problema Italiei consta in faptul ca este mare. ”Aceasta este stirea rea. Italia copleseste zona euro! ” a declarat Daianu intr-un interviu  pentru RFI, precizand ca o alta problema a Italiei este credibilitatea . ”Daca in Italia ar exista un Guvern credibil, nu ar mai fi Silvio Berlusconi… dupa mine, Silvio Berlusconi este un pasiv (o datorie cuprinsa in bilantul unei banci – n.r.) atat pentru Italia, cat si pentru zona euro. Un lider responsabil ar trebui sa plece, pentru ca e vorba de soarta tarii, de soarta zonei euro, de soarta proiectului european. Papandreou (premierul demisionar al Greciei – n.r.)) da dovada de responsabilitate prin faptul ca pleaca. Acelasi lucru ar trebui sa se intample si in Italia”, a spus Daianu

Pietele ingheata daca  pica Grecia

Daniel Daianu

Analistul economic  se teme de o eventuala scapare de sub control a ”falimentului organizat” al Greciei.  ”Important  pentru zona euro, pentru UE si pentru pietele financiare in ansamblu este ca falimentul sa nu devina unul dezordonat. Un asemenea deznodamant ar conduce nu la turbulente, ci la reinghetarea pietelor, cu consecinte cataclismice pentru sistemele bancare si pentru functionarea economiilor in ansamblu. Eu nu vad cum s-ar putea evita o noua intrare in recesiune in Europa si posibil si in SUA”, a avertizat Daniel Daianu.

author avatar
Arpad Dobre
117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger