AcasăNewsDaniel Buda, atac la "ultimul bolsevic al Romaniei", Ion Iliescu

Daniel Buda, atac la „ultimul bolsevic al Romaniei”, Ion Iliescu

Liderul PDL Cluj, Daniel Buda, a condamnat comentariile lui Ion Iliescu, „ultimul bolsevic al Romaniei” referitoare la activitatea justitiei, spunand ca acesta face presiuni asupra institutiilor statului.

Daniel Buda, liderul PDL Cluj, l-a atacat, joi, pe Ion Iliescu, „ultimul bolsevic al Romaniei”, spunand ca acesta, „dintr-un exces revolutionar de zel”, submineaza institutiile statului, punand presiune pe Parchet si pe procurorii care verifica respectarea Legii electorale.

„Asistam in aceste zile la un spectacol oferit de ultimul bolsevic al Romaniei, Ion Iliescu, care, dintr-un exces revolutionar de zel ataca, fara precedent, actiunile Parchetului si ale procurorilor Romaniei, care nu fac altceva decat sa verifice aplicarea si respectarea Legii electorale. Ceea ce domnul Iliescu nu poate sa inteleaga este faptul ca actiunea Parchetului trebuie sa se desfasoare fara imixtiunea politicului, iar Uniunea pe care o conduce nu numai din umbra, trebuie sa inceteze urgent atacurile la adresa acestei institutii”, a explicat acesta prin intermediul unui comunicat, citat de rtv.net.

Politicianul a adaugat ca fostul presedinte al Romaniei incearca sa „subjuge justitia in actul politic”, prin presiuni asupra institutiilor independente ale statului.

„Este regretabil faptul ca domnul Iliescu incearca, la fel ca in vremurile de trista amintire, sa subjuge justitia in actul politic si sa faca presiuni asupra institutiilor independente ale statului. In fapt, Ion Iliescu ne intareste si mai mult convingerea ca nu procurorii atenteaza la siguranta statului, asa cum el insusi a vociferat, ci chiar USL face acest lucru, prin incercarile disperate de a impiedica un parcurs normal si firesc al justitiei de verificare a respectarii Legii electorale”, se mai arata in comunicat.

Comentariul liderului PDL Daniel Buda soseste dupa ce Ion Iliescu a infierat actiunea procurorilor de a-i verifica pe romanii care, la referendumul de pe 29 iulie privitor la demiterea lui Traian Basescu, au votat multiplu.

author avatar
Ionut Zgimbau
269 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger