AcasăNewsDaniel Băluță, Primarul Sectorului 4, duce metroul bucureștean în Ilfov

Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4, duce metroul bucureștean în Ilfov

Unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din Capitală a prins contur.

Autoritățile s-au pus de acord și au bătut palma, actele au fost semnate ieri, așa că magistrala M2 de metrou se va prelungi până în comuna Berceni. Potrivit lui Hubert Thuma, Președintele Consiliului Județean Ilfov, acest proiect a prins viață datorită unei idei pe care e avut-o primarul sectorului 4 Daniel Baluță. Ce înseamnă acest lucru? Că în viitorul apropiat vom călători cu metroul și în afara Bucureștiului.

Subiectul metrou este important și pentru Emil Boc, primarul Clujului, care încearcă de mulți ani de zile să aducă transportul subteran în urbea sa. Însă, până în prezent, singurul care s-a mișcat în acest sens este Daniel Băluță, primarul de la Sectorul 4, care construiește deja pe Șoseaua Berceni, o stație de metrou. 

L-am întrebat pe edil de ce cheltuie banii Sectorului 4 pentru a face metrou în Ilfov iar răspunsul a venit prompt:

„Sumele investite sunt infime raportat la beneficiile pe care acestea le aduc comunității nostre. Eliberăm străzile de miile de mașini care vin din afara orașului zi de zi și astfel reducem poluarea, în plus având o infrastructură bine dezvoltată, zona de Sud va atrage atenția investitorilor și asta înseamnă locuri de muncă stabile și bine plătite pentru oamenii din sectorul nostru”, ne-a spus Băluță. .

Extinderea liniei de metrou M2, un parteneriat al Primăriei Sectorului 4 cu celelalte autorități, ar trebui să dezvolte zona și să convingă oamenii să renunțe la mașini.

„Documentul semnat ieri va sta la baza tuturor procedurilor pe care le vom derula în perioada imediat următoare, astfel încât în partea a doua a anului 2023, să putem începe efectiv lucrările de prelungire a liniei de metrou M2 până în comuna Berceni. Le mulțumesc tuturor oamenilor din aceste instituții care au înțeles că se poate și că nimic nu este imposibil atunci când în joc este interesul oamenilor. Colaborarea noastră cu instituțiile menționate mai sus a fost întotdeauna impecabilă și sper să fie un model și pentru alte autorități!”, a scris Daniel Băluță pe Facebook.

author avatar
Andrei Coman
267 afisari

1 COMENTARIU

  1. Reporteru un haștug rezist soroș, îl intreaba pe primarul Baluță de ce face ceva pt. cei ce l-au ales!! In speta de fatza metrou la sectorul 4,cind toti ceilalti primari de sector USR/PNL nu fac nimic! Sa nu mai zicem nimic de primarul gen.dnu Plicușor Mucușor Ban!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger