AcasăNewsDancu: PNL va ingropa PSD

Dancu: PNL va ingropa PSD

Vasile Dancu ii avertizeaza pe pesedisti ca alianta lor cu liberali este una paguboasa

Sociologul Vasile Dancu are un sfat pretios pentru pesedisti: scapati repede de liberali, daca vreti sa contati la viitoarele alegeri.

Vasile Dancu ii avertizeaza pe pesedisti ca alianta lor cu liberali este una paguboasa

Analizand alegerile din Neamt si Maramures, Dancu ajunge la concluzia ca USL a dat-o rau in bara, iar situatia ar fi fost evitata daca PSD si PNL participau pe cont propriu la alegeri. „PSD facea peste 35%, batea spre 40% iar PNL trecea de 20%. Ar fi avut o mai mare libertate de actiune si chiar de discurs si asumare ideologica. PDL nu ar mai fi putut monopoliza dreapta sau impinge PNL-ul in sfera socialista de perceptie”, explica Vasile Dancu. Sociolog de profesie, el a demontat si dulcea iluzie a sondajelor, in care s-au leganat pana acum atat Victor Ponta, cat si Crin Antonescu.

Sondajele, masluite pentru ca politicienii nu servesc „adevarul crud”

Pentru inceput, Dancu a explicat ca unul dintre” pacatele” sondajelor este „indulcirea” rezultatelor cu bunastiinta: „de multe ori contin <<indulcitor>>, liderii politici nu prea accepta adevarul crud masurat de sociologi si atunci isi stabilesc firmulite de casa care le spun ce isi doresc”. In context, sociologul i-a sfatuit pe USL-isti „sa uite” sondajele interne comandate atat de PSD cat si de PNL, deoarece „cifrele din ele masoara altceva, adica ceva care nu se regaseste intocmai in situatii de vot”. Dancu ii mai indeamna pe politicieni, de asemenea, sa nu mai „supraliciteze efectele (mici sau greu de demonstrat) ale publicarii sondajelor”.

Pretentiile PNL, mult prea mari pentru voturile pe care le aduce USL-ului

Victor Ponta si Crin Antonescu au dat-o in bara cu USL-ul lor

Adversar din start al impartirii „profitului” USL juma-juma intre PSD si PNL, Vasile Dancu are satisfactia de a vedea ca sondajele comandate de uselisti demonstreaza ca liberalii nu se ridica la inaltimea pretentiilor. „Cum este posibil ca PSD si PNL sa tina cont si de sondaje, adica de preferintele reale ale electoratului, dar si de paritatea 21-20 prevazuta in protocol? Sa ne asteptam ca in unele judete sa se treaca peste preferintele electoratului pentru a se respecta protocolul?”, intreaba, retoric si ironic, Dancu.

author avatar
eNational
649 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger