AcasăNewsDancu: Liderii politici, slugi la baroni

Dancu: Liderii politici, slugi la baroni

De teama sa nu se faca de ras la alegeri, marii lideri politici s-au bagat la stapan, acceptand protectia baronilor. O spune, cu subiect si predicat, sociologul Vasile Dancu.

Analiza lui Vasile Dancu sifoneaza imaginea liderilor politici

Frica i-a determinat pe politicienii cunoscuti sa migreze spre colegii sigure, multi dintre acestia  nefiind pana acum castigatori ai unor batalii electorale adevarate, sustine social-democratul clujean. ”Majoritatea liderilor nostri sunt lideri fara electorat, nu au reusit sa se apropie de oameni, sa articuleze programe. Majoritatea politicienilor sunt migratori, ei nu cauta sa se identifice cu teme, proiecte sau publicuri. Fiecare se crede un star. Folosesc doar televiziunea pentru a comunica cu populatia. (…)Pare ca politica noastra este nomada, umbla cu cortul”, a afirmat Dancu, mentionand ca, din cauza lasitatii, liderii politici au ajuns la mana baronilor locali.

”Baronii au castigat lupta cu centrul, in conditiile in care personajele centrale ale politicii se muta la ei in teritoriu. Le acorda protectie, ii fac din nou deputati sau senatori si, prin asta, marii nostri lideri sunt deja captivi”, a mai declarat sociologul. Totodata, acesta a explicat ca dependenta politicienilor din Bucuresti fata de  gruparile localizate in teritoriu ”este un cancer pentru dezvoltarea echilibrata a Romaniei”. ”Bucurestiul pierde o parte din importanta politica, din statutul de capitala politica. Daca centrul vietii politice romanesti se muta la Alexandria (nu la biblioteca) este semn ca lucrurile se schimba si ca evolutiile politice viitoare vor produce mari clivaje regionale”, a conchis Vasile Dancu.

author avatar
Adelina Ionicel
437 afisari

1 COMENTARIU

  1. Va felicit si va multumesc pentru articol. Avem nevoie de oameni politici care sa creada in doctrina adevarata de stanga si respectiv in cea adevarata de dreapta, iar din lupta de idei politico-economice si sociale sa castige Romania.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger