AcasăNewsDancila si ministrul de Externe, in vizita oficiala in Israel

Dancila si ministrul de Externe, in vizita oficiala in Israel

Sefa Guvernului va fi insotita de ministrul de Externe in cele doua zile ale vizitei oficiale pe care o va intreprinde, incepand de miercuri, in Israel, „la invitatia prim-ministrului Statului Israel, Benjamin Netanyahu”, din cate a anuntat Palatul Victoria.

Din delegatia condusa de catre prim-ministrul Viorica Dancila va face parte si Teodor Melescanu, o confimarea a acestui aspect regasindu-se pe site-ul Ministerului de Externe.

Pe durata celor doua zile in care se va afla in Israel, Dancila va avea intrevederi cu premierul din Israel, Benjamin Netanyahu, precum si cu presedintele Statului Israel, Reuven Rivlin, si cu liderul opozitiei din Knesset, Isaac Herzog. Totodata, pe agenda premierului roman figureaza si o intrevedere cu patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului, Theophilos al III-lea. „Discutiile vor fi axate pe evaluarea stadiului relatiilor bilaterale romano-israeliene, cu accent pe identificarea oportunitatilor de valorificare suplimentara a cooperarii in domenii de interes comun. De asemenea, discutiile vor prilejui un schimb de opinii asupra evolutiilor politice si de securitate in plan regional si global”, se mentioneaza intr-un comunicat remis de Palatul Victoria in cursul serii de marti.

Deplasarea premierului roman in Israel vine pe fondul recentelor declaratii facute pe tema ipotezei mutarii Ambasadei Romaniei in Israel de la Ierusalim la Tel Aviv. Anuntul facut in prima faza, la TV, de catre Liviu Dragnea a fost urmat de o replica de la Cotroceni, in care s-a transmis ca presedintele nu a fost consultat pe acest subiect, dar si de precizari din partea premierului.

author avatar
Cristina Stefan
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger