AcasăNewsDancila si Dragnea, la Cotroceni, la receptia de Ziua Europei

Dancila si Dragnea, la Cotroceni, la receptia de Ziua Europei

Carmen si Klaus Iohannis, in momentul intonarii imnului Romaniei

Evenimentul gazduit de Palatul Cotroceni cu prilejul Zilei Europei, marcata pe 9 mai, i-a adus la sediul presedintiei pe sefa Guvernului, Viorica Dancila, dar si Liviu Dragnea, al treilea om in stat.

Carmen si Klaus Iohannis, in momentul intonarii imnului Romaniei

UPDATE: „Hranindu-se intr-un mod populist din seva euroscepticismului, unii politicieni pun sub semnul intrebarii rolul si relevanta Uniunii Europene. Ei sunt cei care omit cu buna-stiinta beneficiile uriase ale apartenentei la acest proiect, sugerand ca ne-ar fi, poate, mai bine in afara marii familii europene. Auzim in ultima vreme in Romania voci care dau foarte usor vina pe Europa si pe Bruxelles pentru aproape orice. Este cel mai facil discurs din partea celor deranjati de standardele europene de democratie autentica. Ceea ce nu spun insa acesti politicieni este ca fara democratie, fara stat de drept, fara legi corecte nu exista prosperitate si bunastare pentru majoritatea cetatenilor. Ar exista doar privilegii pentru un grup restrans aflat la putere. Raspunsul nostru trebuie sa fie hotarat si sa se bazeze pe avantajele incontestabile ale apartenentei la Uniunea Europeana. Unul dintre bunurile cele mai de pret ale Europei este democratia. (…) Viitorul tarii noastre nu poate fi deturnat de la directia pe care s-a inscris. Europa este pentru Romania marea familie alaturi de care impartaseste valori, aspiratii si un drum comun de dezvoltare, a mai declarat presedintele, in fata celor prezenti la receptia din curtea Palatului Cotroceni.

––––––––

 

Nu putini au fost cei care au remarcat faptul ca prezenta premierului la aceasta receptie vine la scurta vreme dupa ce seful statului a cerut pentru a doua oara, in decurs de cateva zile, demisia din aceasta postura.

Ministrii din Executivul Dancila

La eveniment participa fostii presedinti Basescu si Constantinescu, ministrii Cabinetului condus de Viorica Dancila, primarul Capitalei, Gabriela Firea, precum si Patriarhul Daniel si presedintele Curtii Supreme, Valer Dorneanu. „Ma bucur ca celebram impreuna Ziua Europei, care in acest an are o insemnatate foarte mare pentru noi, fiindca celebram Centenarul Marii Uniri de la Alba Iulia”, a declarat Iohannis, la inceputul discursului sau.

De la receptia oferita de Klaus Iohannis va lipsi, insa, Calin Popescu Tariceanu, presedintele Camerei superioare a Legislativului. Al doilea om in stat a anuntat inca de zilele trecute ca nu va raspunde invitatiei Cotrocenilor.

Imagini live de la receptia de la Cotroceni AICI.

sursa foto, video: presidency.ro/ro/media/live

author avatar
Cristina Stefan
312 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger