AcasăNewsDăncilă salută investitorii francezi la forumul economic comun galo-român (VIDEO)

Dăncilă salută investitorii francezi la forumul economic comun galo-român (VIDEO)

Premierul României a declarat că firmele Franței, care este „al cincilea investitor străin în România”, sunt „binevenite şi încurajate să investească în România”, câtă vreme „potenţialul mediului de afaceri este încă mare”. Ea a rostit acestea la forumul economic franco-român de miercuri.

Sursa foto govro

Șefa Cabinetului a mai spus că există peste 3 000 de firme franceze care generează aproximativ 120 000 locuri de muncă. Ea a vorbit despre un „reviriment economic” din ultima perioadă al relaţiei bilaterale, „cu numeroase proiecte de succes care au contribuit ca schimburile comerciale franco-române să depăşească, anul trecut, cifra de 9 miliarde de euro”.

Ea a  accentuat că Franţa ocupă în prezent poziția a treia între ţările de destinaţie a produselor româneşti și a șasea între ţările de provenienţă a importurilor. (…)Doresc să salut prezenţa investiţiilor franceze în România, care sunt dovada vie că România este un loc propice pentru mediul de afaceri”, a spus Dăncilă.

Au urmat frazele formalităților obișnuite, în care prim-ministrul n-a uitat să afirme despre Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene, perioadă în care „România este puternic angajată, alături de Franţa, să contribuie la consolidarea proiectului european, la convergenţa şi coeziunea socio-economică, precum şi la aprofundarea integrării în cadrul Uniunii Europene”.

Sursa foto govro

[youtube]IvnBQBbEqLo[/youtube]

 

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
163 afisari

1 COMENTARIU

  1. De cand a intrat Dracnia la temmita parca a inceput sa-i placa Europa. Nico Germania nu e rea nici sociala nu e corupta nici Franta nu mai e dusmana nici axa anteni nu mai merge…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger