AcasăNewsDăncilă, lovitură în plin dată Occidentului!

Dăncilă, lovitură în plin dată Occidentului!

Cât timp liberalii colindă după voturi prin Parlament, Viorica Dăncilă dă lovitură după lovitură. Încă premierul României încearcă să obțină pentru Portul Midia statut de zonă liberă a Portului Constanța, ceea ce reprezintă o adevărată lovitură aplicată Occidentului! Fără taxe vamale sau de orice altă natură pentru mărfurile aduse din afara UE, iată oferta pe care PSD-ul le-o face tuturor firmelor interesate pe viitor să își tranzacționeze mărfurile prin zona liberă Midia! Lovit în plin ar fi Rotterdamul, în timp ce pentru Turcia, dar și unele state mediteraneene ar reprezenta un adevărat KO dat comerțului maritim! 

De câștigat din această măsură au în primul rând firmele care fac afaceri în Portul Midia și se vorbește aici de Rompetrol Rafinare și Grup Servicii Petroliere, ultima companie fiind controlată de omul de afaceri constănțean Gabriel Comănescu. Însă de zona liberă Midia sunt interesați și americanii de la Black Sea Oil&Gas, căci portul este vital pentru lucrările de construcție care fac parte din proiectul de exploatare offshore a gazelor naturale din Marea Neagră.

Ordinul MT, asumat de Guvern

În septembrie, când războiul cu Opoziția hămesită era pe față și total, social-democrații au emis un Ordin (al Ministerului Transporturilor) prin care Portul Midia era transformat într-o zonă a Portului Constanța. Acum, Viorica Dăncilă merge mai departe și caută să extindă acest ordin printr-o Hotărâre de Guvern, conferind Portului Midia regimul de zonă liberă atât de așteptat.

În nota de fundamentare a ordinului se precizează următoarele: „Beneficierea de facilități de zonă liberă, în conformitate atât cu normele europene, cât și cu cele interne în vigoare, va face din zona Midia a Portului Constanța o zonă atractivă pentru marii investitori în domeniu, cu importante avantaje economice pentru toate părțile implicate”. Pe de altă parte, Guvernul Dăncilă arată și care pot fi avantajele unei asemenea măsuri: „Navele vin și pleacă pe mare, dar o mare parte din piese vin pe aceeași cale. Extinderea regimului de zonă liberă ar crește seminificativ competitivitatea companiilor din portul Constanța față de alte porturi cu facilități de reparații din bazinul Mării Negre, inclusiv Marea Marmara și Marea Egee și chiar estul Mediteranei. În felul acesta, vor fi atrase și mai multe comenzi de lucru pentru companiile românești. De altfel, la nivel european, observăm că unele dintre cele mai mari aglomerări industriale sunt localizate în porturi cu facilități de zonă liberă, exemplu Rotterdam și Hamburg”.

Într-adevăr, pentru firmele din domeniul petrolier avantajele sunt enorme, căci cele mai multe intrări de      „mărfuri” pentru platformele petroliere maritime vin dinspre mare și sunt depozitate, ați ghicit, în zona Midia! Ulterior, piesele ajung pe platforme. Așadar, prin extinderea regimului de zonă liberă a Portului Midia se sprijină în primul rând activitatea petroliștilor. Gândiți-vă numai că dispar costurile suplimentare și birocrația aferente importului temporar (apoi, și reexportului) pe care fiecare companie din domeniu trebuie să le practice în prezent.

Nu este pentru prima dată când România și-a propus să instituie un regim de zonă liberpă pentru Portul Midia. Și guvernele anterioare au mai elaborat astfel de proiecte de HG, dar tentativele din 2012 și 2015 au eșuat fără explicații. Totuși, acestea pot fi găsite cotrobăind prin biroul lui Frans Timmermans.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
6.939 afisari

14 COMENTARII

  1. n-are veorica atîta viziune! Astea sînt planuri ameregane pt. taxare ZERO a firmelor lor din Europa! veorica e praf! Se vede și după cum vorbește că nu sa lipit șmecheria de ea.Poate într-o altă viață! Ca sa va dati seama ce gîndire de țață are-a dat sts numararea voturilor europarlamentare și prezidențiale.La europarl.-frauda majoră/masiva a stsului,Dragnia intra imediat a II-a zi la închisoare,apoi pierde majoritatea în parlament și puterea!Deși johannis e șeful sts,sri,spp, și e sigur 100% de mandatul 2,ea pierde bani și timp cu campania pt. prezidențiale cind orice om întreg la cap și-ar da seama ca jocurile sînt facute! De cine? ; raspuns-de veorica chiar de ea, cu OUG dat sts pe numararea voturilor, și nu AEP cum este legal și constituțional.Alta bubă mare a ei-numirea Birchallei min.justiției,de parca e pnlistă,și faptul ca n-o exclude din partid pe dimoazela birchall pt. toate acțiunile ei care frizeaza penalul!

  2. Aceste viziuni au fost trasate de categoria cealalta de stapani ai Coloniei,aflati pe axa IERUSALIM-WASHINGTON,din cauza aceasta guvernul a fost inlaturat,inca nu total,pentru ca UE,celalalt grup de stapani,a fost deranjata de aceasta viziune aproapte implementata.Sigur aceasta masura,daca va reusi,nu ne va aduce noua vreun beneficiu,cum nu ne va aduce nici exploatarea hidrocarburilor din zona noastra economica a marii negre.

  3. Niste mari confuziia} este diferenta intre Port Liber si Zona Libera,UE nu agreeaza idea de zone liber{dovada zona libera Agigea }a fort integrata in CN APMC.a II a mentine ,nu e verba de PLATA taxe Vamale ci de Garantare taxe vagale.Diferenta intre zona libera si port liber consta in modul diferie de impozitare a profitului numat si numat pe territorial portului respectiva.

  4. Dancila … un alt GUNOI romanesc! Specialitatea ei… petitul… si venele taiate! Ii doresc -matrimoniale cu spor-! …ghiuluri cat mai multe! Ii multumesc lui Mike Pence I-a conferit atentia cuvenita! … pentru merite deosebite si respect fata de cetatenii acestei tari!

  5. Dorina …Dancila este o doamna prim ministru al Romaniei capabila si desteapta La voi daca un om este altfel decat voi (adica japite rele nazi)…nu e bunTRebue sa fii tu ca femeie ,o curvistina urata trecuta prin paturile lui Stolojan sau altor leberali cacaciosi si dupa ce ai scapat din ghearele amantilor sa arunci cu zoaie si excremente in oamenii cinstiti In primul rand voi leberalii sunteti niste bestii rele urmasi ai criminalilor de la 1907 Ati ajuns sa dati un guvern bun jos aliindu va cu alte 5 partide nazi ca voi Sictir!

    • Kostya , vuvuzea savuskineza , iar ai bagat-o p-aia cu ” NAZI ” , vezi cum te deconspiri ? SIKTIR !

      • Bai dar sunteti nazi Si mai sunteti homalai ,,O ROMANIE NORMALA,,este o romanie fara plavanul cel homo si fara scarboseniile care sunteti voi

  6. Nicholas , documenteaza-te aprofundat ininte de a sidera cititorii , nu mai aparea cu supozitii hazlii ca ” D-alea lu Mitica ” , procedezi ca Dancila cu suspendarea lui Iohannis si aducerea firmei germane de masini in Romania . Ai o paleta diversa , de ce te bagi in lucruri despre care habar n-ai ?

  7. CEA MAI BUNA LOVITURA DATA OCCIDENTULUI ACUM IN LOC DE LA REVEDERE AR FI ROMBREXIT SI SAR TERMINA SI CU M C V.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger