AcasăNewsDancila, la Bruxelles: femeile pot fi lideri intelepti si carismatici

Dancila, la Bruxelles: femeile pot fi lideri intelepti si carismatici

„Inegalitatea de sanse intre femei si barbati persista, aceasta constituind una dintre cele mai grave incalcari ale drepturilor omului”, a remarcat Viorica Dancila, joi, la Bruxelles, in discursul sustinut cu ocazia deschiderii unui eveniment organizat de Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene si destinat promovarii egalitatii de gen.

De altfel, seara trecuta, premierul Dancila a participat la Bruxelles la Consiliului European al Femeilor

In prag de 8 martie, desemnata in 1914 drept Ziua internationala a femeii, premierul roman a subliniat, intre alte, faptul ca „provocarile economice din ultimii ani releva rolul actual al femeilor in economie si hotararea lor de a juca un rol tot mai important pe piata fortei de munca. Femeile sunt o parte tot mai  semnificativa a fortei de munca, atat in Romania, cat si in lume si, in tot mai mare masura, membri intretinatori pentru familiile lor”.

Totodata, Viorica Dancila a mai pus accent pe un aspect: „ca prim-ministru al Romaniei, ca femeie, cred cu tarie ca femeile au drepturi egale cu barbatii, ca au puterea si determinarea de aduce binele si evolutia societatii si, mai ales, ca pot fi lideri intelepti si carismatici care pot crea o versiune mai buna a lumii actuale”.

sursa foto: gov.ro

115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger