AcasăNewsDancila, intalniri cu oficiali europeni la Bruxelles

Dancila, intalniri cu oficiali europeni la Bruxelles

Dancila, alaturi de comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rura

Aflata in capitala Belgiei, intr-o vizita de lucru in care e insotita de Rovana Plumb, ministrul pentru Fonduri Europene, premierul Dancila a avut deja o prima intalnire cu un oficial european.

Dancila, alaturi de comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala

Dancila a discutat cu Phil Hogan, comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala. Printre subiectele avute in vedere in cadrul intrevederii s-au regasit „demersurile in derulare la nivelul Uniunii Europene pe dimensiunea politicii agricole comune”, dar si chestiuni ce tin de stadiul pregatirilor pentru preluarea Presedintiei Consiliului Uniunii Europene, de catre Romania, incepand cu luna ianuarie a anului viitor, din cate au anuntat reprezentantii Palatului Victoria.

Mai mult, Dancila a adus in discutie atat problema inundatiilor ce afecteaza mai multe zone din tara, dar si pe cea a pestei porcine africane, cu care se confrunta Romania. In privinta chestiunii inundatiilor, s-a convenit ca saptamana viitoare ministrul Daea, seful de la Agricultura, a mearga la Bruxelles pentru discutii ce au in vedere ajutorul pe care Comisia Europeana l-ar putea acorda Romaniei.

Intre timp, va mai spunem ca tot marti, Viorica Dancila urmeaza sa discute cu seful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, dar si cu Corina Cretu, comisarul european pe politica regionala, precum si cu comisarul european pentru buget si resurse umane, Gunther Oettinger.

sursa foto: gov.ro

143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger