AcasăNewsDăncilă îi face lui Juncker o propunere de comisar european interimar

Dăncilă îi face lui Juncker o propunere de comisar european interimar

Viorica Dăncilă a transmis preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, propunerea de comisar european interimar şi portofoliile vizate de România în viitoarea componenţă a CE.

Sursa foto Twitter

România are în vedere portofoliile pe Energie, Transporturi, Mediu sau Politică de vecinătate.

Premierul Dăncilă a transmis o scrisoare către Jean Claude Juncker, în care îl propune pe Ioan Mircea Paşcu, fost europarlamentar, pe funcţia de comisar european interimar desemnat de România, potrivit unor surse din PSD. De asemenea, scrisoarea conţine şi portofoliile vizate de România în negocierile pentru noua componenţă a Executivului european, din care va face parte un comisar român.

Ioan Mircea Paşcu Sursa foto Twitter

Sursele au declarat că deşi funcţia de comisar european pe Transporturi este dorită de Guvern, sunt şanse mici să fie desemnat un român. În ceea ce priveşte portfoliul politicii de vecinătate a UE, actualele discuţii nu favorizează un stat membru nou sau de graniţă, precum România, să obţină această funcţie.

Nume vehiculate în PSD pentru ocuparea unui portofoliu de comisar european sunt Rovana Plumb, Dan Nica şi Mircea Geoană, deşi cel din urmă, propus pentru Politica de vecinătate, nu ar avea susţinerea necesară.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger