AcasăNewsDăncilă îi dă replica lui Iohannis, invocând demisia președintelui

Dăncilă îi dă replica lui Iohannis, invocând demisia președintelui

Dacă președintele Iohannis i-a cerut Vioricăi Dăncilă în mai multe rânduri demisia – până să treacă moțiunea de cenzură și să înceapă campania electorală pentru prezidențialele din toamnă – mai nou premierul interimar este cel care invocă un astfel de demers, când vine vorba de actualul lider de la Cotroceni.

Totul, în replică la recentele declarații ale primului om în stat. „Am citit în presă declarațiile președintelui în funcție, care se închipuie “într-un plin război cu PSD” și care își instigă partidul la ură și la lupte imaginare”, susține Dăncilă, într-un mesaj transmis luni dimineață, pe o rețea de socializare.

Șefa Guvernului înlăturat prin moțiune de cenzură aduce în discuție Constituția, susținând că Iohannis ar fi într-adevăr într-un război, dar cu legea supremă. „Articolul 80 din Constituție spune că președintele este garantul unităţii naționale. Unde este unitatea, atunci când președintele ne declară în stare de război? (…) Klaus Iohannis se poate închipui în tot felul de războaie, însă adevărul este că președintele se află într-un război deschis cu Constituția României și cu legile, cu munca și bunul simț, într-un permanent război cu românii și cu drepturile lor”, susține Dăncilă, înainte de a invoca demisia lui Iohannis. „Orice alt om cu responsabilitatea funcției și cu o minimă decență ar fi demisionat de mult din fruntea statului român”, conchide premierul.

242 afisari

2 COMENTARII

  1. Te-ai luat dupa securisti și tot ei ți-au dat-o la temelie fă veorico!ȘI o sa ți-o mai dea! Cine crezi ca a presat psdiștii care votara împotriva psd la motiunea de cenzură? Tăt securiștii care te manevreaza și pe tine! Cum îi zicea presa cu epoleți veorichii?? Proasta lu Dragnia?

  2. @marko esti rau si nedreptNu securistii sunt de vina ca Dancila si guvernul ei au cazut De vina sunt tradatorii care se afla peste tot inclusiv sus de tot la carma romanieiUNII TRADEAZA UN PARTID ,ALTII O TARA Cert ca de tradatori nu am dus si nu vom duce lipsa In ceea ce priveste guvernul care a cazut ,nu i duce tu grija Deabia acum au timp sa mediteze si sa curete partidul de jivine Abia acum se va vedea diferenta intre un guvern al tarii si al oamenilor si un guvern al lui JOHANUS er vandut si dusman al oamenilor

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger