AcasăNewsDăncilă îi dă cap în cap pe Tăriceanu și pe Iohannis: „Doi...

Dăncilă îi dă cap în cap pe Tăriceanu și pe Iohannis: „Doi imaturi: unul fuge de guvernarea mea, altul îmi refuză miniștrii”

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri seara, că Guvernul îşi va continua activitatea şi că va merge în Parlament, unde va încerca să obţină susţinerea necesară, nu pentru că „ţine de scaun”, ci pentru că are o responsabilitate faţă de ţară şi faţă de români.

În replică, preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că premierul Viorica Dăncilă este complet ruptă de realitatea societăţii româneşti şi că este înconjurată de oameni care o împiedică să vadă adevărul. Orban a afirmat că Dăncilă este „produsul lui Dragnea”, care probabil o considera „un rebut”. La rândul său, preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat că partidul său ar putea să susţină un guvern restructurat al PSD, cu condiţia ca Viorica Dăncilă să renunţe la candidatura la alegerile prezidenţiale.

„Am urmărit cu dezamăgire spectacolul oferit de candidatul la prezidenţiale Klaus Iohannis”, a spus Dăncilă, adăugând că atitudinea nu este surprinzătoare, deoarece de doi ani şi jumătate se foloseşte de funcţia pe care o deţine pentru a bloca şi critica fără temei Guvernul.

„Domnul Iohannis a înlocuit datoria constituţională de mediator între partide politice cu cea de sabotaj. Preşedintele nu a înţeles nici de această dată câtă nevoie are România de maturitate din partea clasei politice, de stabilitatea instituţiilor statului, care trebuie să funcţioneze indiferent de interesul electoral”, a adăugat premierul. „Este un comportament la fel de imatur şi egoist ca cel al dlui Tăriceanu. Unul abandonează guvernarea, altul blochează numirea miniştrilor. În ciuda tuturor acestor obstacole din ultimele zile şi a tuturor acestor domni cu pretenţii de bărbaţi de stat, care din considerente electorale menţin instabilitate, noi ne vom continua activitatea”, a mai spus Viorica Dăncilă.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger