AcasăNewsDancila face pace cu Bruxellesul. Ce castiga Romania?

Dancila face pace cu Bruxellesul. Ce castiga Romania?

Dragnea umbla cu Codrin Stefanescu in spate, Dancila il prefera pe “vulpoiul batran” Paul Stanescu

„Cer oficial sa ne spuneti cine a intocmit rapoartele MCV!”. Stati, stati, ca mai am. „Sa nu dam socoteala la Bruxelles, ci Bruxellesul sa ne trateze cu respect”. Si dupa aceste iesiri, pac, un pact de neagresiune semnat in aceasta saptamana cu „dusmanul” din Occident! Ei, ce ziceti? Unii ar spune ca-i curvasareala, vorba lui Gigi Becali, dar numai pelicanii din Pro Romania inghit pe nemestecate, pe cand altii cauta sa priceapa ce mama dracului s-a petrecut. Nu, nimeni n-a sarit in cealalta barca, sunt aceleasi tabere, dar acum pozitionate diferit, asezate fata in fata, la masa negocierilor. De o parte sta Viorica Dancila, noul jucator propus de PSD, iar in fata aceiasi jepcari slinosi care hacuiesc Uniunea Europeana.

Dragnea umbla cu Codrin Stefanescu in spate Dancila il prefera pe vulpoiul batran Paul Stanescu

Departe gandul de a creiona un altfel de portret al primului-ministru. Nicidecum, Viorica Dancila ramane acelasi personaj cocosat de gafe si rateuri, insa chiar si asa trebuie sa admitem ca, pe zi ce trece, isi indreapta coloana, devenind un jucator care trebuie luat in seama pe scena politicii. Cine-i canta prohodul dupa momentul retinerii lui Liviu Dragnea (in special pontistii disperati sa revina in fruntea PSD) nu doar ca acum isi inghite vorbele, dar cu priviri nauce asista la o adevarata lectie de politica externa si diplomatie.

In ultimele luni, pozitionandu-se de-a curmezisul intereselor Bruxellesului, Dancila n-a facut decat sa atraga atentia asupra sa. Iar prin discursul fulminant avut in luna octombrie in plenul Parlamentului European, si-a castigat respectul adversarilor din Occident. Carora, dupa ce le-a aratat pisica suverana, le-a facut o invitatie la dialog si negociere. O afacere de tip win-win, posibila de acum incolo, dar putin probabila pe cand Dragnea domnea peste Romania.

Latraii Opozitiei, someri de lux

In prima vizita externa dupa primenirea partidului, Viorica Dancila a obtinut un moment de respiro pentru PSD si tara. Curatenia post-Dragnea a placut Bruxellesului, astfel ca tsunamiul progresist ce era pregatit a fi declansat impotriva Romaniei nu se mai confirma. Cel putin pana la alegerile prezidentiale din iarna.

Si, atunci, ce rol mai interpreteaza la Bruxelles alde Rares Bogdan&liota? Despre ce mai pot latra trompetele Opozitiei la sedintele solemne tinute in bufetul PE (caci, in plen, sala este goala cand vorbesc „ai nostri”)? Ii si vad inghiontindu-se stingheri cand „prietenii” din PPE si PSE le vor vorbi frumos despre Viorica Dancila, laudandu-i eforturile facute pe calea democratiei si alte bullshituri bruxelleze in care nu crede nici naibii!

Ponta, lasat in ofsaid de Sergei Stanisev

Daca pentru fostul social-democrat Victor Ponta vizita Vioricai Dancila la Bruxelles merita sa primeasca eticheta „asa nu!”, presedintele Partidului Socialistilor Europeni (PES) are o cu totul alta parere. Sergei Stanisev se declara incantat de rezultatul intalnirii cu premierul Romaniei: „Am fost multumit de reluarea dialogului cu noul presedinte interimar al PSD, Viorica Dancila. Asa cum familia noastra politica a enuntat constant in mod clar, angajamentul constructiv cu Comisia Europeana este esential.

Ponta a cam ramas fara teme de atac

Primele semne sunt pozitive si asteptam cu nerabdare o relatie de lucru reinnoita intre Guvernul Romaniei si prim-vicepresedintele Frans Timmermans, pentru a redresa ingrijorarile privind statul de drept. Relatia PES cu PSD este pe agenda urmatoarei reuniuni a presedintiei, iar atunci vom acorda timpul necesar pentru a analiza progresul initial pozitiv facut de noua conducere PSD si sa luam in considerare urmatorii pasi”.

Cu alte cuvinte, nu se mai pune problema excluderii PSD din familia europeana a social-democratilor! Ragazul castigat la Bruxelles trebuie exploatat in folosul Romaniei. Ramane sa vedem ce vom primi de pe urma negocierilor cu institutiile europene, la care ne-am castigat dreptul sa participam.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.740 afisari

5 COMENTARII

  1. ? cum adica ce castiga Romania ?
    Poi aveti impresia ca este putin lucru sa primesti 50 miliarde de euro din banii munciti de contribuabilul german francez sau belgian ? n-am inteles atitudinea asta ?aveti impresia caei au furat banii astia ?

  2. În fruntea guvernului României a ajuns vb. lui Cristoiu-o bucatăreasă din Roșiori de Vede! Căci asta e meseria ei! Pt.clasele V-VIII pînă-n anii 90 erau maistre de lucru manual,bucătărie,cofetărie pt.eleve.De asta este agramată.O persoană cu asemenea studii,meserie nu ne poate oferii nimic nouă românilor ci doar hîrșiților politicieni externi care-și cunosc bine scopurile-Junghers și Timmermans! Deci avantaj ei !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger