AcasăNewsDăncilă face liniște în PSD pentru Iohannis

Dăncilă face liniște în PSD pentru Iohannis

Noul lider al PSD își pregătește terenul pentru lista de la prezidențiale

Mai țineți minte? Viorica Dăncilă a cerut convocarea unui Congres pentru stabilirea candidatului PSD la alegerile parlamentare. Dar pentru asta este nevoie să se adune Comitetul Executiv, să discute, să vadă, să analizeze, să gândească și să etc. Plictiseală. Pe agențiile de știri informația era chiar lipsită de culoare, că CEx se întrunește mai mult pentru o socializare după alegerea noii conduceri a partidului. Adică? Se întâlnesc la un pișcot și un suc și discută despre vreme sau dacă s-a făcut recolta de mărar? Interesează pe cineva că PSD e procupat de turismul la bulgari sau de noua mâncare pentru câini, subiecte predilecte la reuniunile de etalat dragostea pentru șefi?

Noul lider al PSD își pregătește terenul pentru lista de la prezidențiale

În spatele știrii e vorba, de fapt, de Congresul pe care Dăncilă îl vrea foarte repede, pe la sfârșitul lui iulie sau începutul lui august. Și nu poți face un Congres dacă nu ai omul stabilit dinainte. Nu de alta, dar riști să te trezești cu 20 de candidați care vor să fie președinte în locul lui Iohannis.

Peste Pleșoianu și Șerban Nicolae

La doar câteva zile după ce a fost ales președinte executiv al partidului, Orlando Teodorovici a plasat în diverse medii vorba că ar fi cel mai nimerit social-democrat pentru a participa la alegerile prezidențiale. Ba chiar ar avea și cele mai mari șanse de a intra în al doilea tur. Cine știe, poate chiar se vede președinte. Mă rog, e problema lui cât de frumos visează. Mai mult ca sigur, însă, că în locul lui o să apară un alt nume. Nu Mihai Fifor. Flerul îmi spune că e vorba de Viorica Dăncilă. Logica faptelor îmi zice la fel, ghidându-mă după cum au decurs lucrurile la Congresul de săptămâna trecută.

Orlando Teodorovici folosit ca decor pentru democrație

Să fim realiști, Dăncilă a ajuns președinte al PSD nu pentru că ar fi convins prin discursul lăudat ca fiind foarte bun. A fost la fel de prăfuit ca altele, cu iz de bilanț comunist la vreo plenară județeană. Nu, Viorica Dăncilă a câștigat pentru că avea avantajul de a fi premier. A câștigat pentru că a avut de partea ei găștile de baroni, ale căror interese și puteri au depășit sinceritatea lui Liviu Pleșoianu și voința lui Șerban Nicolae de a nu face compromisuri.

Bate șaua să priceapă partidul

Odată trecută pe listă, era lesne de înțeles că va câștiga președinția partidului. Orice altă candidatură era blocată și sortită eșecului. Intuiția îmi spune că la fel se va întâmpla și la Congresul pe care îl așteaptă cu maximă nerăbdare. Nu cred că vom afla vreodată ce s-a discutat la Comitetul Executiv, în schimb ne vom trezi cu ea nominalizată pentru prezidențiale . De ce nu s-ar face acum aranjamentele pentru candidatura ei? E drept că Viorica Dăncilă a afirmat că nu a fost introdusă în sondajele comandate de partid. Și asta pentru că nu a luat în calcul înscrierea în competiția pentru un mandat la Cotroceni. A declarat cumva și că nu o interesează funcția de președinte al României? Nu. Că nu se simte pregătită pentru asemenea responsabilitate și cedează locul unuia mai bun? Nu.

Liviu Pleșoianu nu o să tacă niciodată

Câteva secunde mai târziu și-a nuanțat declarația, menționând că președintele partidului a fost mereu și candidatul la prezidențiale. Mi se pare destul de limpede cum bate Viorica șaua să priceapă partidul. Mă așteptam la mai multă subtilitate, dar uite că m-am înșelat.

Spectacolul de fente

Pe de altă parte, circulă pe internet o informație potrivit căreia jocurile au fost făcute cu ceva vreme înainte de Congresul PSD la care a fost aleasă președinte. Concret, Klaus Iohannis ar fi agreat candidatura ei la prezidențiale, fapt ce i-ar înlesni acestuia câștigarea celui de-al doilea mandat cu maximum de ușurință.

Președintele la un pas de a și vedea visul cu ochii

Nu avea nevoie de un Pleșoianu care să-i strice calculele prin curajul de a vorbi și a cărui putere de convingere s-a văzut până unde poate merge. Nu avea nevoie nici de un Șerban Nicolae care refuză să fie oportunist și care nu e dispus la compromisuri conjuncturale. Iohannis are nevoie de un contracandidat manevrabil, fără inițiative, care să blocheze orice mișcare și care să țină PSD sub control. Are nevoie de un partener, contracandidat de ochii lumii, care să facă liniște în PSD. Și adevărul este că, la acest capitol, nu este nimeni mai bun decât Viorica Dăncilă. Nu știe ce este statul de drept și, ca atare, nu are de ce să se lupte cu el. Așa că, liniște! Și unde mai pui și că i-a dat peste gură lui Pleșoianu, acuzându-l de un discurs antiamerican și antieuropean. Din nou, liniște! Că Viorica Dăncilă nu a luat în calcul un mandat pentru prezidențiale, că nu ea decide dacă participă în cursa contra lui Iohannis, ci partidul, astea sunt doar fente. Dar dacă PSD i-o cere, sigur se va sacrifica. Că ea, pentru PSD, când se gândește la țărișoara ei… la România… la fericirea ei… la progresul ei… la viitorul ei! Hai, aplauze. Și cortina!

author avatar
Valentin Boeru
2.581 afisari

8 COMENTARII

  1. APEL URGENT,

    catre Liderii TUTUROR partidelor politice romanesti, parlamentare, sau nu, care nu sunt afiliate Sistemului securistoid! (REZUMAT). (Textul integral este in pagina mea de FB din data de 02-07-2019).

    (APELUL solicita conducatorilor de partide politice si liderilor de opinie, care nu sunt afiliati Sistemului securistoid, sa constituie de URGENTA o Coalitie Nationala anti-Sistem securistoid, care sa sustina candidatura unei personalitati NE-politice, pentru ca in Noiembrie romanii sa-l trimita acasa pe candidatul acestui odios Sistem, care este Klaus Iohannis, devenit protectorul si beneficiarul Sistemului securistoid, creat de Ba-secu!)

    Cine este Sistemul securistoid? Este acela care, in conformitate cu interesele lui oculte, a “fabricat” Dosare lui Mircia Gutau, Marianei Rarinca, judecatoarei Barsan, lui Dan Radu Rusanu, Nelei Secara, Cristian David, Toni Grebla, Dan Andronic, Victor Ponta (vi-l mai amintiti pe Uncheselu, care era scula Codrutei, cand aceasta era unealta interselor straine, care o acopereau cu medalii?), etc., etc.

    Sistemul securistoid este acela care a “spalat” Dosarele protectorului si beneficiarului sau, Klaus Werner Iohannis, precum si pe ale celor care il sustin, cum ar fi Ludovic Orban pentru care NU a cerut repunerea pe rol a Dosarului care a “cazut” la nelegalitatea Completelor de 5, sau pe ale unor membri CSM, cum ar fi Bogdan Mateescu care boicoteaza Sectia de investigare a magistratilor, pe care Sistemul securistoid o vrea desfiintata, pentru ca il incurca in apararea oamenilor lui!

    Deci, Solutia Ideala pentru scoaterea de la Cotroceni a lui Klaus Iohannis, care de aproape 5 ani face pipi pe Constitutie si pe romani este constituirea de URGENTA a unei Coalitii Nationale anti-Sistem securistoid, care sa sustina o personalitae NE-politica, in contra candidatului Sistemului securistoid, Klaus Iohannis!

    Ideal ar fi ca „personalitatea NE-politica” sa fie Prof. Ioan Aurel Pop, Presedintele Academiei Romane!
    Daca domnia sa nu va accepta oferta, atunci se va cauta o personalitate de acelasi calibru!

    In cazul esecului Solutiei Ideale se va apela la Solutia de Avarie, care trebuie sa aiba acelasi final, si anume scoaterea de la Cotroceni a celui mai nesimtit dintre presedintii postdecembristi.

    Solutia de Avarie va consta in votarea lui Dan Barna inca din primul tur, de catre toti cei care nu mai vor niciun pic, presedinte ranjit si de nimic, pentru ca in turul doi acesta, Dan Barna, sa fie votat de toti cei care DETESTA Sistemul securistoid si pe protectorul si beneficiarul lui, K. W. Iohannis!

    Bucuresti, 02-07-2019.

      • Chiar asa , Si eu ma intreb ? Pai daca asta-i solutia de „avarie”, cu Barna chiar intram in AVARIE !

    • Esti un diversionist ordinar !
      Adica sa inlocuim pe sibianul anti-roman cu alt sibian cu stele pe umeri ?
      Iar asta daca nu tine figura cu ardeleanul informator al U.M. 0544/0225, care se ocupa cu spionarea diasporei aleia, anticomuniste, nu asta de acum formata din spalatori de cururi degenerate ???
      Cui te adresezi tu, domnule GRADU’ ???
      Hai sictir !!!

  2. Ploiesteanu si dolofanu vioara ? A3 nu credeau ca au un sef ei credeau ca sunt asa… de capu lor. Asta e libertatea sefului. Vine in birou, da afara, se scarpina in cur, isi suge masalele vorbeste cand si ce vrea. Trubadurii ca voi tac si sclavagesc in numele idealurilor de partid. La pus afise nu la intins mana! Bravo Veronica incet, incet, cred in tine cu peste 0,001‰ in 48 de ore. In ritmul asta o sa ating procentul in mai putin de 1 cincinal. Da-le la buci la tradatori. Trimite-i la mecanica auto sa invete meserie. Ciordache?…. Vezi ca ochiu? meu se uita doar la tine! Ochiu meu se uita la tine se intoarce ca ochiu ala mason doar la tine.Cand dormi te caci cand mananci ochiu… ?… Ochiu pe tine da daca te ineci tusesti partesti, ochiu… Doar ochiu…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger