AcasăDezvaluiriAncheteDăncilă, du-te peste Iohannis!

Dăncilă, du-te peste Iohannis!

Așa după cum anticipam, Rovana Plumb este deja istorie în ceea ce privește preluarea portofoliului de comisar european pentru Transporturi. Iar premierul este obligat nu doar să vină cu o nouă propunere de urgență, dar aceasta să și fie cartea câștigătoare pentru România. Ceea ce înseamnă automat că ”experimente” tehnocrate precum ambasadoarea Luminița Odobescu- mai ales că nici măcar aceasta pare să nu mai știe exact cum a votat în cazul desemnării Laurei Codruța Kovesi drept procuor european!- nu prea mai sunt la îndemâna Vioricăi Dăncilă, decât dacă aceasta ar alege cu totul inexplicabil calea ”suicidului politic”.

Viorica Dăncilă trebuie să meargă ”în bârlogul” Cotrocenilor!

În schimb, premierul trebuie nu să evite, ci să profite din plin de mingea la fileu ridicată de către Klaus Iohannis prin invitația oficială pe care acesta i-a trimis-o în vederea unor consultări de urgență la Palatul Cotroceni, pentru desemnarea noii propuneri de comisar european. Mai ales că în invitația Administrației Prezidențiale se precizează cât se poate de clar ca premierul să fie însoțit și de ”miniștrii de resort”. Ceea ce înseamnă că Dăncilă nu va fi singură la Cotroceni, din delegația guvernamntală urmând a face astfel parte, după cum reiese din invitație și  Ramona Mănescu de la Externe și Răzvan Cuc de la Transporturi. Ceea ce indică o ”ușiță lăsată” deschisă în vederea unei discuții strict tehnice și care să conducă la cea mai bună soluție nu pentru un partid sau altul, pentru un candidat prezidențial sau altul, ci doar pentru România. Astfel că Viorica Dăncilă nu trebuie să se ducă ”pe fenta” pe care încearcă să o trimită unii exponenți ai polilor de interse care încearcă să căpușeze Palatul Victoria, ci chiar ”să rupă ușa” Cotrocenilor! Să răspundă invitației și să spună de acolo, de la Palatul Cotroceni, ca un adevărat lider politic, tot ce are de spus! Pentru că în condițiile în care oricum liderii useriști Dan Barna și Dacian Cioloș vor fructifica această oportunitate și se vor prezenta în tandem să-l ”confrunte” pe președintele Iohannis, atunci Dăncilă riscă o nouă izolare a stângii politice. Astfel că este imperios necesar ca președintele PSD să-i dea șah contracandidatului Iohannis și să se ducă de urgență chiar în ”bârlogul” acestuia, pentru a lămuri acolo cu ce reprezentant credibil și dublu asumat de cele două Palate se va prezenta la Bruxelles!

author avatar
Catalin Tache
1.052 afisari

1 COMENTARIU

  1. Doamna Dancila, daca va asumati riscul sa pierdeti 3-5 procente instantaneu, mergeti sa vorbiti cu monstrul din deal !!!
    SI NU-I MAI PLATITI AVIOANELE SI HOTELURILE DE LUX, DACA NU VRETI SA RETURNATI BANII DIN BUZUNARUL DVS. !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger