AcasăNewsDăncilă, dată în judecată de un secretar de stat pe care l-a...

Dăncilă, dată în judecată de un secretar de stat pe care l-a concediat din Guvern. Decizia ei a fost suspendată

Adrian Petcu, recent schimbat din postul de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne, contestă în instanță decizia de eliberare din funcție. Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe 30 august, să suspende decizia de eliberare din funcţie până la judecarea pe fond a solicitării lui Petcu.

Petcu este cunoscut drept un apropiat al fostului ministru de Interne Carmen Dan. Acesta a fost schimbat printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă, publicată în Monitorul Oficial pe 14 august.

Conform informațiilor de pe Portalul instanțelor de judecată, Adrian Petcu a depus o acțiune în contencios administrativ, la Curtea de Apel Bucureşti, prin care cere suspendarea executării actului administrativ, adică a eliberării sale din funcție. Acțiunea este depusă împotriva prim-ministrului României și a Ministerului Afacerilor Interne.

„Solutia pe scurt: Admite cererea de suspendare provizorie a executării efectelor Deciziei nr.201/14.08.2019 emisă de Prim-Ministrul României. Dispune suspendarea provizorie a executării efectelor Deciziei nr. 201/14.08.2019 până la soluţionarea cererii de suspendare a executării efectelor aceleiaşi decizii. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică azi, 30.08.2019”, se scrie pe portal. Următorul termen în proces este stabilit pentru marți, 3 septembrie.

 Adrian Petcu a coordonat, din octombrie 2018, Direcţia Generală pentru Relaţiile cu Instituţiile Prefectului, Direcţia Generală de Paşapoarte, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Instituţiile Prefectului. Petcu a fost și prefect de București, fiind înlocuit de Speranța Clișeriu.
author avatar
Filip-Mihael Bodoc
301 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger