AcasăNewsDăncilă culege laudele: Preşedinţia română a Consiliului UE a fost un succes

Dăncilă culege laudele: Preşedinţia română a Consiliului UE a fost un succes

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene a fost un succes, aceasta derulându-se într-un context complex şi dinamic, marcat de alegerile europene, dar şi de evoluţiile legate de Brexit.

Viorica Dăncilă Sursa foto Twitter

„A fost un mandat de succes, în care România a dovedit că este puternic ataşată valorilor europene şi a acţionat pentru consolidarea proiectului european, pentru o Uniune a cetăţenilor, a libertăţilor, a eforturilor şi capacităţilor noastre conjugate. În cele şase luni de mandat, am dovedit promptitudine, eficienţă şi profesionalism. (…) Românii pot fi mândri de ceea ce am reuşit să facem, de rezultatele noastre ca ţară„, a afirmat premierul.

Dăncilă a adăugat că acţiunile din cele şase luni de mandat au fost circumscrise motto-ului preşedinţiei române: „Coeziunea, o valoare comună europeană„.

„Am promovat coeziunea între statele membre, între regiuni şi comunităţi, între cetăţeni. (…) Într-o Europă puternică sunt respectate drepturile şi libertăţile tuturor cetăţenilor şi nimeni nu este lăsat în urmă”, a completat ea.

Şefa Guvernului a arătat că autorităţile de la Bucureşti au confirmat faptul că România are un cuvânt important de spus în definirea proiectului european.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger