AcasăNewsDancila: cazurile de violenta domestica, crestere ingrijoratoare

Dancila: cazurile de violenta domestica, crestere ingrijoratoare

Pana sa ajunga in Parlament, pentru a participa la o dezbatere pe tema OUG 114, cea care contine „taxa pe lacomie”, Viorica Dancila a participat, alaturi de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, la semnarea finantarii unui proiect concentrat asupra victimelor violentei in familie.

Demersul se numeste ”VENUS – impreuna pentru o viata in siguranta”. Si, din cate a anuntat chiar premierul, se doreste a fi „un semnal puternic” cu privire la faptul „ca violenta in familie nu este tolerata, iar atunci cand, din pacate, apare, este important ca victimele sa stie ca nu sunt singure si pot fi sprijinite sa revina la o viata normala”.

Peste 1300 de decese

Viorica Dancila a prezentat apoi cateva cifre ce infatiseaza o realitate cu adevarat trista: „datele arata ca, din nefericire, cazurile de violenta domestica inregistreaza o crestere ingrijoratoare. (…) 1374 de persoane si-au pierdut viata in perioada 2009-2016, ca urmare a agresiunilor suferite”.

Amintind de cazurile tinerelor ucise, in ultima perioada, in tara, situatii care au socat o tara intreaga la momentul la care s-au produs, dar si de faptul ca violenta nu e doar fizica, sefa Guvernului a pus accent pe un aspect: „combaterea violentei in familie si sprijinirea victimelor sunt imperative”, mentionand ca proiectul prin care se doreste sa se ofere „protectie, siguranta si sprijin persoanelor agresate in propriile familii” este estimat la 11 milioane de euro. Finantarea vine din fonduri europene si va asigura, intre altele, constructia de locuinte sociale, integrate intr-o retea de profil la nivelul intregii tari, in care victimele violentei domestice nu doar sa locuiasca o perioada, ci si sa primeasca asistenta psihologica si  juridica.

95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger