AcasăNewsDancila asteapta sa vada ce face Iohannis privinta cererii de revocare a...

Dancila asteapta sa vada ce face Iohannis privinta cererii de revocare a sefei DNA

Premierul s-a ferit sa spuna exact ce va face in cazul in care seful statului ar decide sa nu o revoce din functie pe sefa DNA, cum a propus ministrul Justitiei.

Viorica Dancila s-a rezumat sa spuna, deocamdata, ca asteapta sa vada pasul facut de primul om in stat. Care are, dupa cum se stie, ultimul cuvant in aceasta privinta. „N-am ezitat niciodata sa-mi asum responsabilitatea (…) vreau sa vad in primul rand ce va face presedintele, dar ce va pot spune sigur este ca il voi sustine pe ministrul Justitiei”, a afirmat Viorica Dancila, miercuri seara, la Antena3, raspunzand unei intrebari ce tine de optiunea pe care o are. Si anume aceea de a sesiza Curtea Constitutionala in privinta unui eventual conflict de natura constitutionala, in cazul in care Klaus Iohannis va decide ca actualul procuror-sef al DNA-ului sa ramana in functie, ingnorand, practic, propunerea formulata de ministrul Justitiei.

Amintim ca presedintele spunea ca va lua o decizie pe aceatsa tema dupa Pasti. Dar si ca Tudorel Toader a anuntat, in februarie acest an, ca demareaza procedura de revocare a Laurei Codruta Kovesi din fruntea DNA, urmare a prezentarii unui raport privind activitatea manageriala de la Directia Nationala Anticoruptie.

116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger