AcasăNewsDăncilă are ifose de profesor: îl lasă „corigent pe Iohannis” la disciplina...

Dăncilă are ifose de profesor: îl lasă „corigent pe Iohannis” la disciplina „președinția română a UE”

Premierul Viorica Dăncilă a reproșat duminică seara că Iohannis a contribuit insuficient la Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene și „l-ar lăsa corigent” pentru această vină.

Sursa foto Twitter

 Întrebată duminică seară de moderatorii de la Antena 3 ce a însemnat contribuţia lui Klaus Iohannis la șefia română a Consiliului Uniunii Europene din ultimele șase luni, Dăncilă a dat drumul reproșurilor: „[A fost una] foarte mică. L-aş lăsa corigent pe domnul preşedinte. Sunt convinsă că a fost informat pe fiecare dosar, de progresul pe fiecare dosar şi a discutat acest lucru în Consiliul European, dar nu am cooperat pe niciun dosar important la nivel european”, a acuzat Dăncilă.
Prim-ministrul a atenționat că se aştepta mai mult de la șeful statului și privind recunoașterea meritelor Guvernului, care a gestionat Preşedinţia rotativă a Consiliului UE, dar că acesta n-a dat dovadă de „corectitudine”.

„Am văzut că a lăudat Preşedinţia României, dar nu a spus nimic de Guvern. Această laudă era într-un fel asumată şi domnul preşedinte ştie foarte bine că s-au făcut eforturi foarte mari. A fost o muncă susţinută a tuturor miniştrilor, a fost munca ministrului Afacerilor Europene, George Ciamba, a fost munca Reprezentanţei României la Bruxelles şi a fost această apreciere din partea domnului preşedinte. Să nu uităm că în perioada în care am preluat Preşedinţia, domnul preşedinte şi-a arătat neîncrederea, Finlanda se oferea să ne ţină locul. Acum Finlanda vrea să ia din experţii României pentru Preşedinţia rotativă, (…) au fost discuţii în acest sens. Toţi au recunoscut că s-a gestionat foarte bine Preşedinţia de către Guvernul României şi de către Reprezentanţă. Chiar liderii europeni, prim-miniştrii, indiferent de grupul politic din care fac parte, chiar alte state care nu sunt membre ale UE au apreciat modul în care România a deţinut Preşedinţia rotativă a Consiliului UE. (…) Pentru corectitudine m-aş fi aşteptat [ca domnul președinte] să spună «Guvernul României a gestionat», dar a spus «România a gestionat». Noi atunci când (…) am luat fiecare dosar, când am încercat şi am reuşit pe dosare importante – directiva gaze, drepturile de autor, paşii importanţi pe care i-am făcut pe Cadrul Financiar Multianual –  ne-am gândit la România şi am spus că nu va fi Viorica Dăncilă sau alt coleg care s-a implicat, sau ministrul Afacerilor Europene, [ci că] se va vorbi foarte bine de România”, s-a plâns șefa interimară a PSD.

„Am încercat ca această abordare [de cooperare] să o am şi cu domnul preşedinte Iohannis. Am considerat că interinstituţional trebuie să cooperăm pentru proiectele importante pentru România. După cum s-a văzut, nu am reuşit – cu toată insistenţa mea. Încă avem vicepremier interimar la proiecte strategice. În momentul în care vom face evaluarea fiecărui minister, vom hotărî în Comitetul Executiv Naţional dacă mergem pe remaniere sau pe restructurare”, a mai afirmat premierul Viorica Dăncilă”.

România a deţinut preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în perioada 1 ianuarie – 30 iunie. Preşedintele Klaus Iohannis a lăudat, la Bruxelles, în cadrul unei declaraţii comune cu preşedintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker şi cu preşedintele Consiliului European Donald Tusk, preşedinţia română a UE, care a fost surprinzătoare pentru că a avut rezultate mult mai bune decât se aşteptau toţi: România este mult mai bună decât imaginea pe care o are”, a declarat șeful statului.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
154 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cel mai corect termen ar fi că Dancilă veorica agramata are flatulențe! Ce profesoară este agramată? Nu poate lasa corigent pe nimeni pt. ca o profesoara nu poate fi niciodata agramată! Pe deasupra mai este și tradatoare pt. alegatorii PSD (și pt.România!)Prin OUG care a pus in bratele STS ILEGAL ȘI ANORMAL NUMARATOAREA VOTURILOR LA ALEGERILE EUROPARLAMENTARE! Normal AEP trebuie sa faca asta !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger