AcasăNewsDancila anunta adoptarea noului Cod administrativ

Dancila anunta adoptarea noului Cod administrativ

Pana sa inceapa discutarea propriu-zisa a temelor aflate pe agenda de lucru a sedintei de marti a Executivului, sefa Guvernului a anuntat ca se va da unda verde proiectului descris ca „important pentru modernizarea administratiei publice, rezultat al unei ample consultari cu reprezentantii structurilor asociative”.

Referindu-se la noul Cod administrativ, Viorica Dancila a anuntat ca se doreste ca, prin actul normativ in cauza, sa se ofere „un cadru unitar” si sa fie pus „intr-o forma coerenta, mai clara si mai simplificata reglementari care se regasesc acum in 17 acte normative”, in ideea ca gratie noilor prevederi se vor „institui mecanisme care sa preintampine blocaje intre institutiile publice, atat la nivel central, cat si la nivel local”.

Una dintre ele vizeaza o procedura mai clara si mai rapida pentru numirea in functie a unui membru al Executivului, in caz de remaniere guvernamentala sau de vacantare a unui post ministerial. „Situatia din ultimul an ne-a aratat ca este nevoie de astfel de modificari pentru a asigura continuitate in toate domeniile de activitate ale Guvernului”, a ales sa mentioneze premierul.

108 afisari

1 COMENTARIU

  1. Opinați că guvernul ar mai fi propus niște „baroni locali” de pe la PSD și ALDE , cu un astfel de act normativ, după rezultatele refrendumului despre activitatea justiției și anunțurile partidelor politice despre guvernatorul actual de la BNR, ? Considerați și că absența lui Liviu Dragnea le-ar fi prilejuit și o astfel de inițiativă referitoare la chestiuni ale administrației locale respinse anterior de CCR, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger