AcasăNewsDancila a sesizat CCR

Dancila a sesizat CCR

Dupa ce a ratat sefia ROMARM, pierde si postul de consilier al premierului Dancila

 

 

De la Guvern a plecat, marti, catre Curtea Constitutionala o sesizare formulata de catre premierul Dancila, ce vizeaza un posibil conflict de natura constitutionala intre Legislativ si Instanta Suprema, in privinta modului de constituire a completurilor de cinci judecatori.

Concret, este vorba despre o „cerere de solutionare a unui conflict juridic de natura constitutionala” intre Parlamentul Romaniei  si Inalta Curte de Casatie si Justitie, „determinat de refuzul explicit al acestei din urma autoritati publice de a aplica o lege adoptata de Parlament, si substituirea in acest mod, implicit, autoritatii legiuitoare”, din cate se confirma intr-un comunicat al CCR.

Forul condus de catre Valer Dorneanu a stabilit deja un prim termen – 16 octombrie – pana la care ambele parti pot trimite un punct de vedere scris „asupra continutului conflictului si a eventualelor cai de solutionare a acestuia”, urmand ca apoi presedintele Curtii sa decida si asupra unei date la care va avea loc sedinta de judecata.

Recent, referindu-se la ceea ce spunea ca auzise a fi o intentie a Guvernului de a sesiza CCR-ul pe acest subiect, Liviu Dragnea considera un astfel de demers drept „firesc”. „Legea spune ca presedintii completurilor sunt repartizati aleatoriu. ICCJ a adoptat o decizie prin care legea intra in vigoare de la 1 ianuarie 2019”, acuza, zilele trecute, seful PSD, la un post TV.

115 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger