AcasăNewsDancila a fost primita in audienta privata de catre Papa Francisc, la...

Dancila a fost primita in audienta privata de catre Papa Francisc, la Vatican (FOTO, VIDEO)

Viorica Dancila a ajuns, vineri, sa discute atat cu Suveranul Pontif, cat si cu Cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat al Papei.

Afata in vizita oficiala la Vatican, Dancila a fost primita in audienta privata de catre Papa Francisc, in cursul diminetii, iar pe durata discutiilor sefa Guvernului roman „a exprimat speranta ca Sfantul Parinte va efectua o calatorie apostolica in Romania”, din cate au transmis oficialii Palatului Victoria.

Mai mult, „a fost discutata si dorinta de a spori prezenta romaneasca la Vatican printr-o serie de manifestari culturale, academice si religioase de inalta tinuta, avand in vedere ca anul acesta este unul special, in care se aniverseaza Centenarul crearii statului roman modern”, fiind adresate, de asemena, multumiri „pentru punerea la dispozitie a Palatului Apostolic de la Castel Gandolfo pentru instalarea expozitiei ”Comorile Romaniei la Vatican””.

La circa trei sferturi de ora dupa intrevederea cu liderul Bisericii Catolice, Dancila a discutat cu Cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat al Sanctitatii Sale Papa Francisc.

[youtube]qdwBkZQ1Vf4[/youtube]

sursa foto, video: gov.ro

author avatar
Cristina Stefan
211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger