AcasăNewsDancila a fost in Baza Aeriana Borcea. Avioanele F-16  intra in serviciul...

Dancila a fost in Baza Aeriana Borcea. Avioanele F-16  intra in serviciul Politiei Aeriene

Premierul si ministrul Apararii au fost prezenti, joi dimineata, la  Baza 86 Aeriana Borcea, la ceremonialul prilejuit de introducerea in Serviciul de Lupta Permanent Politie Aeriana, sub comanda nationala, a aeronavelor F-16 Fighting Falcon.

Dancila s-a declarat „onorata” sa participe „la acest moment important pentru Fortele Aeriene Romane – introducerea in Serviciul de Lupta Permanent Politie Aeriana, sub comanda nationala, a aeronavelor multirol F-16 din cadrul Escadrilei 53 Vanatoare”.

„Este o zi importanta pentru Fortele Aeriene Romane care pot opera, de astazi, pentru apararea spatiului aerian national, cele mai performante aeronave de lupta din dotare, dar si pentru Romania, care a reusit sa intareasca in mod semnificativ capabilitatile noastre de aparare”, a mentionat Dancila in discursul sau. Totodata, sefa Guvernului a tinut sa sublinieze ca „modernizarea Fortelor Aeriene a cunoscut rezultate importante in ultimii ani. Dotarea cu avioane avansate din punct de vedere tehnologic, care si-au  demonstrat eficienta in cadrul NATO si care permit abordarea unui spectru larg de misiuni contribuie la descurajarea oricaror intentii ostile ce pot proveni din aceasta zona geografica”, dar si ca „Guvernul Romaniei va acorda tot sprijinul necesar pentru continuarea acestui proces de modernizare”.

author avatar
Andrei Coman
210 afisari

1 COMENTARIU

  1. Romania are o suprafata totala de 238 pun rotund de 240.000 km² asta pt ca nu mai socotesc platforma marina. Basarabia are si ea in jur de 44.000 km ².Un pilot instruit se face in 5 ani experienta in misiuni abia in 10 ani. El sttrabate de la alarma pornire intrare zbor 8 min – 400 km sonic in jur de 3 min. Deci e gata de combat in 10-11 min… Ca sa acoperi efectiv si prompt toata suprafata Romaniei ai nevoie de 600 avioane adica 1 avion pentru 400km².Dar e o fictiune sa fii atacat pe fiecare 400 km² vorbim doar de o acoperire efectiva a tarii dar daca am si platforma atunci limitez flota militara aeriana la 500 de avioane. Deci atata ne trebuie! Daca amestecam si Basarabia pe acelasi calcul ne trebuie si acolo 100 de avioane. Deci asta cu 12 avioane politie e o parada de vara?️ in Parisul ?anilor 1914 intre o înghețată? si un sirop de zmeura?…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger