AcasăNewsDana Gîrbovan: Guvernul își bate joc de Justiție

Dana Gîrbovan: Guvernul își bate joc de Justiție

Judecător la Curtea de Apel Cluj și președinte al Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan ia atitudine și spune că Guvernul își bate joc de cei implicați în actul de Justiție. Aceasta a avut mai multe intervenții publice și a contestat protocoalele cu SRI în Justiție și a susținut Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Judecătoarea a fost propusă la funcția de ministru al Justiției.

Legat de pensiile speciale și de felul în care Guvernul tratează această problemă, Gîrbovan susţine că politicienii care cer eliminarea pensiilor speciale nu au decât un discurs demagogic prin care încearcă să manipuleze opinia publică, mințind. „Discuțiile din spațiul public vizând eliminarea pensiilor de serviciu se poartă asemenea celor ce au vizat abrogarea recursului compensatoriu. Și într-un caz, și în altul, populismul a omorât orice șansă la o dezbatere rațională, care să permită găsirea unor soluții practice reale la problemele ridicate în societate”, spune Gîrbovan. Aceasta atrage atenția că prin aceste păreri se creează în opinia publică un fals sentiment de siguranţă. „Abrogarea recursului compensatoriu a dat cetățenilor un fals sentiment că așa trebuie să fie, în condițiile în care recidiva este în continuare mare. Și azi sunt eliberați din penitenciare infractori care recidivează, atâta doar că nu mai există expunere și interes mediatic pentru problemă. În schimb, există la CEDO un număr foarte mare de litigii, deocamdată suspendate, care privesc România și condițiile din penitenciare. Abrogarea pensiilor de serviciu pentru unele categorii profesionale va da cetățenilor un fals sentiment de echitate si bunăstare, aceștia fiind din nou manipulați”, susţine Dana Gîrbovan.

author avatar
Ramona Feraru
439 afisari

4 COMENTARII

  1. MAI BINE ZIS E CA DE 30 DE ANI ATAT GUVERNUL CAT SI SISTEMUL JUDICIAR ISI BAT JOC DE CETATEAN.

  2. Mda… Ai dreptate, cine să facă treabă? Am,,trăit,, niște momente interesante negativ cu justiția română… Peste tot sunt uscături, dar ca și în politica și justiție, mai rar!

  3. Doamna judecator Garbovan ,explicati dvs cum este posibil ca in aceasta tara destabilizata economic ,cu datorie publica de 109 miliarde euro este posibil ca un procuror si fost sef de penitenciar sa aiba pensie 74000 lei aprox 15600 euro /luna si un profesor de matematica gradul 1 doar 3000 lei -625 euro/luna de 25 de ori mai putin!!.Astept raspunsul .
    Care-i uzura fizica si psihica a unui chirurg care opereaza 8-10 ore /zi in urgenta fata de un magistrat care poate amana sinedie orce cauza ,care-i deosebirea intre un inginer intr-o fabrica cu foc continu si un procuror care instrumenteaza un caz ?.
    De unde pana unde magistratii si asimilatii acestora sunt BURICUL PAMANTULUI ?
    Ce-ati produs in mod exceptional pentru export pentru echilibrarea balantei de plati si redresarea Romaniei ?.De unde salarii si pensii speciale ?,de contributivitate n-ati auzit ,de egalitate in fata legilor faceti exceptie ?.
    Nu sunteti de neinlocuit nici unii ,Romania a fost distrusa si n-ati miscat un deget ,ba unii dintre magistrati au pus umarul ,peste 5 milioane de romani sunt pribegi foarte multi dintre ei specialisti ,inalta calificare ,pe ei i-a protejat careva ori legile strimbe de dupa 89 ??.
    Cereti salarii si pensii la nivelul UE !,economia Romaniei este la nivelul UE ?.

  4. chiar aveti , mare , mare tupeu…nu ar fi cazul sa raspundeti cand gresiti ?
    independenta justitiei , inseamna numai veniturile voastre nesimtite ,cate ore stati la serviciu ,raspuns , cat vor muschi vostri, ce termen dati la o actiune civila , raspund eu , un an…..chiar aveti mare , mare tupeu

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger