AcasăNewsDan Voiculescu: Basescu ar putea fi suspendat din nou

Dan Voiculescu: Basescu ar putea fi suspendat din nou

Dan Voiculescu, presedintele PC, a anuntat ca este posibila o noua suspendare a lui Traian Basescu, motivand ca aceasta este alegerea electoratului.

Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a anuntat ca la sfarsitul lunii octombrie – inceputul lunii noiembrie, Traian Basescu ar putea fi suspendat din nou. Acesta si-a motivat declaratia, spunand ca decizia este „legitima”, deoarece asta isi doresc romanii.

„Romanii doresc demiterea lui Traian Basescu, iar articolul 95 din Constitutie permite fara nicio problema declansarea unei noi proceduri de suspendare. Insa, daca se va mai initia o asemenea procedura, ar fi recomandabil sa se desfasoare la sfarsitul lui octombrie, inceputul lui noiembrie, astfel incat referendumul pentru demitere sa poata fi organizat in aceeasi zi cu alegerile parlamentare, din respect pentru cetateni si din ratiuni economice”, a spus Dan Voiculescu pentru Agerpres, preluat de b1.ro.

Presedintele PC, Dan Voiculescu, a adaugat ca el impartaseste ideea celor 8.4 milioane de romani care, in Romania „reala” reprezinta 60% din electorat, nu putin peste 40%, urmand ca prin noua suspendare intoarcerea lui Traian Basescu reprezinta o anomalie care „va fi curand indepartata”.

„In Romania reala, nu in cea fictiva, 8,4 milioane de voturi reprezinta aproximativ 60% din total. Asadar, domnul Basescu este demis. Intoarcerea sa episodica la Cotroceni reprezinta o anomalie, un esec al democratiei. Eu cred ca aceasta anomalie va fi curand indepartata. Eu nu cred ca ne permitem sa sfidam democratia. Romanii s-au saturat de ezitari. Avem nevoie de respectarea cu fermitate a vointei natiunii”, a mai spus Dan Voiculescu.

Liderul Partidului Conservator mai este de parere ca Train Basescu va continua sa fie un presedinte jucator, mai ale in conditiile in care acum este „foarte speriat” caci stie cat de fragila este pozitia lui.

„Nu cred ca se mai poate schimba. El cauta tot timpul motive de scandal, iar daca nu le gaseste, le inventeaza. Acum este foarte speriat, stie cat de fragila este pozitia sa. Iar frica il face si mai agresiv, il predispune la abuzuri mai mari. Cred ca eu sunt printre primii vizati si sunt convins ca in urmatoarea perioada vor aparea din nou atacuri sustinute de propaganda presedintelui. Insa, veti vedea, va incerca cu orice mijloace sa destabilizeze USL, sa reia guvernarea, sa organizeze alegerile”, a mai spus Dan Voiculescu.

author avatar
Ionut Zgimbau
368 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger