AcasăNewsDan Voiculescu, atac la Guvernul Ponta: "Nu se pot tine de cuvant"

Dan Voiculescu, atac la Guvernul Ponta: „Nu se pot tine de cuvant”

sursa foto: dcnews.ro

Aflat in inchisoare, unde ispaseste o pedeapsa de 10 ani, afaceristul Dan Voiculescu a scris un mesaj extrem de interesant, luni, pe blogul sau.

sursa foto: dcnews.ro

Printre altele, Dan Voiculescu ii acuza pe guvernantii lui Victor Ponta ca „nu se vor putea tine de cuvant. Au promis o rata de absorbtie a fondurilor europene de 80%, iar datele oficiale arata ca, in acest moment, suntem abia la 54,82%”.

Cu aceasta ocazie, afaceristul le recomanda guvernantilor „sa deschida bine ochii, pentru ca banii europeni nu sunt un moft ci sansa Romaniei de a intra cu capul sus in lumea civilizata”.

„La sfarsitul anului 2015, Romania va pierde circa 5 miliarde de euro din cele 19,8 miliarde de euro alocate prin Politica de coeziune (aferente exercitiului bugetar 2007-2013). Cele mai mari pierderi vor fi la POSDRU – unde din 3,5 miliarde, au fost accesati numai 1 miliard si la POS Mediu – unde din 4,4 miliarde, au fost atrase 1,7 miliarde. Conform datelor oficiale, Romania a ajuns la o rata de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune de 54,82%. Guvernul a promis o absorbtie de 80%, dar se vede ca nu se va putea tine de cuvant. Este timpul ca Guvernul sa deschida ochii! Banii Europei nu sunt un moft, ci sansa Romaniei de a intra cu capul sus in lumea civilizata. Am spus intotdeauna: mizati, cat mai e timp, pe un guvern orientat pe absorbtia de fonduri structurale pana la sfarsitul anului 2015. Dati posibilitatea de a coordona ministere unor specialisti in absorbtia de fonduri europene care cunosc logica institutionala a UE. E pentru binele Romaniei si pentru indeplinirea visului meu ca romanii care nu si-au parasit patria in moment de rastriste sa nu mai plece pe pamanturi straine pentru o viata mai buna”, a fost mesajul transmis de Dan Voiculescu.

author avatar
Cristi Ionita
298 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger