AcasăNewsDan Sova a pierdut procesul cu Monica Macovei si trebui sa-i achite...

Dan Sova a pierdut procesul cu Monica Macovei si trebui sa-i achite daune insemnate

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, miercuri seara, sa-i acorde castig de cauza europarlamentarului Monica Macovei in disputa pe care o avea cu senatorul Dan Sova.

Dosarul dateaza din septembrie 2012, cand Monica Macovei l-a dat in judecata pe Dan Sova, acuzandu-l de calomnie, dupa ce senatorul a spus ca „tatal Monicai Macovei a fost general de securitate si seful securitatii Giurgiu”.

Monica Macovei a solicitat daune morale de 700.000 de lei. In octombrie 2013, magistratii de la Tribunalul Bucuresti au admis doar in parte actiunea depusa de europarlamentar si l-a obligat pe Sova sa plateasca daune de cate 5.000 de lei atat Monicai Macovei, cat si mamei acesteia, Silvia Gherghescu.

Sova a atacat decizia cu apel, la Curtea de Apel Bucuresti, unde nu a avut castig de cauza, iar apoi a depus recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Magistratii de la ICCJ nu au fost nici ei cu solicitarea lui Sova si i-au dat castig de cauza Monicai Macovei, iar decizia este, de aceasta data, una definitiva si irevocabila. Mai mult, magistratii de la ICCJ au decis ca Dan Sova sa-i plateasca Monicai Macovei 4.000 de lei in plus, suma ce reprezinta cheltuieli de judecata.

„Sova a mintit. Am castigat definitiv procesul cu Sova. Recursul lui a fost respins ca nefondat. Minciunile lui Dan Sova despre tatal meu au fost sanctionate de judecatori. Dan Sova a mintit cand a spus ca tatal meu ar fi fost general de securitate si seful Securitatii Giurgiu. Minciuna lui este cu atat mai grava pentru ca a fost facuta in spatiul public. Dan Sova ramane astfel un om mincinos, care improasca cu noroi fara scrupule si fara rusine”, a fost anuntul facut de Monica Macovei, dupa aflarea deciziei finale.

author avatar
Cristi Ionita
432 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger