AcasăNewsDan Sova: 2.500 de angajati ai CFR Marfa, disponibilizati pana la sfarsitul...

Dan Sova: 2.500 de angajati ai CFR Marfa, disponibilizati pana la sfarsitul anului!

2.500 de angati ai CFR Marfa vor fi disponibilizati pana la sfarsitul anului, a anuntat ministrul Transporturilor Dan Sova, care a precizat ca aceste reduceri de personal au fost convenite cu Fondul Monetar International.

“Bugetul de venituri si cheltuieli este aprobat la capitolul salarii fara 2.500 de angajati. Acesta este un angajament al Romaniei fata de Fondul Monetar International. El va trebui respectat. Ceea ce spun liderii de sindicat este ca intre timp, fata de momentul la care s-a discutat acest lucru, CFR Marfa ar fi incheiat contracte noi si ca nu ar mai fi necesara disponibilizarea celor 2.500 de oameni integral, ci mai putini. Aceasta este pozitia sindicatelor. Nu am aceasi pozitie pentru ca este un angajament asumat fata de Fondul Monetar International, dar discutiile vor continua zilele urmatoare. Nu s-a ajuns inca la o concluzie”, a declarat Dan Sova.

Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa CFR Marfa este o societate comerciala care functioneaza sub autoritatea Ministerului Transporturilor, fiind cel mai mare operator de transport feroviar de marfa din Romania. Statul roman detine 100% din capitalul social al CFR Marfa, Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa aflandu-se pe lista intreprinderilor publice monitorizate in cadrul acordului cu Fondul Monetar International.

Activele companiei au fost evaluate la circa 1,3 miliarde de lei, iar numarul de salariati este de circa 9.000.

Foto: cotidianul.ro

author avatar
Alina Costache
601 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger