AcasăNewsDan Radu Rusanu, presedintele ASF, arestat preventiv in dosarul Carpatica

Dan Radu Rusanu, presedintele ASF, arestat preventiv in dosarul Carpatica

Noua veste proasta pentru seful Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Dan Radu Rusanu. Magistratii au hotarat sa admita cererea procurorilor DNA, privind arestarea sa.

Curtea de Apel a decis ca Rusanu sa fie arestat preventiv, pentru 30 de zile, in dosarul Carpatica, acelasi in care sunt cercetati omul de afaceri Ilie Carabulea, cel care controleaza grupul Carpatica, dar si fostul director general al Carpatica Asig din Sibiu, Marian Mirzac.

Judecatorii Curtii au admis, astfel, recursul inaintat de catre procuroii anticoruptie la decizia de respingere a arestarii preventive, luate, pe 26 februarie, de catre magistratii Tribunalului Bucuresti. Hotararea Curtii de Apel Bucuresti in acest caz este definitta.

Rusanu a fost retinut, pe 25 februarie, presedintele ASF fiind acuzat de favorizare a infractorului si influentare a declaratiilor. DNA a declansat urmarirea penala pe numele lui Dan Radu Rusanu, in dosarul Carpatica, pentru constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la abuz in serviciu. Seful ASF este suspectat ca ar fi intocmit si avizat proiectul OUG privind ASF si ar fi acceptat „protejarea frauduloasa” a intereselor SC Carpatica. „Din ordonanta de extindere a urmaririi penale a rezultat ca exista date si indicii rezonabile conform carora, pentru perpetuarea situatiei de favorizare a SC Carpatica Asig SA si urmarind impunerea in cadrul consiliului ASF a anumitor persoane, dar si intarirea propriei puteri decizionale, Rusanu Radu Dan a efectuat demersuri pentru adoptarea unei ordonante de urgenta de catre Guvernul Romaniei, care sa dea caracter normativ si obligatoriu intereselor sale personale si de grup”, sustin procurorii DNA, intr-un comunicat.

299 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger