AcasăNewsDan Nica ramane cu imunitate in Dosarul "Microsoft"

Dan Nica ramane cu imunitate in Dosarul „Microsoft”

Comisia Juridica a Parlamentului European a anuntat, miercuri, ca nu are cum sa-i ridice imunitatea europarlamentarului Dan Nica.

Desi este acuzat de comiterea mai multor infractiuni in celebrul dosar „Microsoft”, Dan Nica nu poate fi anchetat pentru ca are imunitate ca europarlamentar.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au solicitat in urma cu aproximativ un an ridicarea imunitatii, insa membrii Comisiei Juridice din cadrul PE au anuntat abia acum ca nu-i pot ridica imunitatea lui Dan Nica pe motiv ca acesta nu era europarlamentar cand se presupune ca s-au comis infractiunile.

De altfel, europarlamentarul Siegfried Muresan ii acuza pe colegii sai din PE ca au raspuns foarte greu la solicitarea DNA.
Dan Nica este acuzat in dosarul „Microsoft” de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani. Procurorii DNA sustin ca Nica, in calitate de ministru al Comunicatiilor, a primit milioane de dolari din partea Fujitsu Siemens Computers, prin intermediul unor off-shore-uri. Banii au fost oferiti cu titlul de consultanta aferenta, dar de fapt ei aveau ca scop sa-l faca pe Nica sa accepte conditiile propuse de Fujitsu in acordul cu Guvernul privind licentele Microsoft.

author avatar
Cristi Ionita
188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger