AcasăNewsDan Grigore a demisionat de la CNA

Dan Grigore a demisionat de la CNA

UPDATE Presedintele Consiliului National al Audiovizualului, Rasvan Popescu, a luat act de demisia scrisa depusa de Dan Grigore la cabinetul sau si o va inainta Birourilor Permanente ale Parlamentului Romaniei, forul care l-a propus pe Grigore ca membru in CNA.

Dan Grigore a demisionat, joi, de la Consiliul National al Audiovizualului (CNA), sustinand ca nu poate functiona intr-o institutie obligata sa lucreze intr-un climat de presiune permanenta si lipsa de respect fata de reguli.

(foto: cna.ro)

„Demisionez din Consiliul Audiovizualului pentru ca nu pot functiona intr-o institutie care e obligata sa lucreze intr-un climat de presiune permanenta, de lipsa de respect fata de reguli, de fatarnicie si de masluire sistematica a celor mai elementare principii, de monumentala rea-credinta si de poluare grava a spatiului public; pentru ca prevad o campanie electorala de o ferocitate fara precedent in care respectarea legii risca sa para chiar infractiune in ochii celor prea multi care cred ca ”scopul scuza mijloacele”.  Iar eu vad cu oroare cum faradelegea ne duce in haos. Pentru ca nu mai vreau sa suport un stres care nu produce nici cel mai mic bine social dupa ce decenii intregi am trait stresul nobil al scenelor de concert si al intalnirilor cu publicul de pretutindeni”, si-a motivat Grigore decizia, prin intermediul unei scrisori.

Membrul CNA a declarat la sedinta de marti ca isi va da demisia din Consiliu  in cazul in care Crin Antonescu, care a afirmat despre el ca nu are onoare, nu isi cere scuze pana la sedinta urmatoare a CNA, programata joi, conform Mediafax. „In ziua de 1 martie, am primit ca martisor, (…) prin intermediul emisiunii «Sinteza Zilei», a domnului director Mihai Gadea de la postul Antena 3, alaturi de (…) niste laude la adresa meseriei mele de pianist, la adresa artei mele muzicale, «proliferate», cum spunea deunazi reprezentanta postului, de domnul director insusi – ceea ce mi-a produs o oarecare placere, sigur ca da, pentru care ii multumesc , alaturi de aceste laude, domnia sa si-a exprimat stupefactia ca eu, un binecunoscut monarhist, nu raspund comandamentelor acestei pozitii publice pe care am aratat-o de multa vreme, si iata ca tin cu Basescu”, a spus Dan Grigore.

„Si l-a intrebat pe invitatul domniei sale din emisiune, pe domnul Crin Antonescu, ce parere are, la care domnul Crin Antonescu a spus ca eu n-am onoare, asta a fost parerea domniei sale. Daca parerea domnului Crin Antonescu era parerea unui simplu politician, as fi zis ca un politician care vorbeste la televizor vorbeste si-i mai scapa versurile, ca stim ca multi politicieni care vorbesc la televizor, fiind foarte des invitati, obisnuiesc sa mai scape si versurile si sa vorbeasca despre lucruri pe care nu le stapanesc prea bine. Dar domnul Crin Antonescu nu-i un simplu politician, e presedintele unui mare partid din opozitie si copresedintele unei coalitii a opozitiei, USL. Daca domnia sa, cu intreg aliotmanul opozitiei, se impiedica de ciotul Dan Grigore din CNA, adica de mine, ii propun un schimb reciproc avantajos domnului Crin Antonescu. Daca, pana la sedinta urmatoare, nu «prolifereaza», ca sa citez din gandirea publica a doamnei reprezentante a postului, scuzele de rigoare sau ceva echivalent, cum va socoti domnia sa de cuvinta, eu, joi, la sedinta urmatoare, imi voi da demisia din CNA”, a incheiat Dan Grigore.

La sedinta CNA anterioara, pe 1 martie, membrii Narcisa Iorga, Ioan Onisei, Dan Grigore si Gelu Trandafir au sustinut intr-o pauza o conferinta de presa, in care au declarat ca sunt atacati in mod constant in emisiunile televiziunii Antena 3.

Dan Grigore ar fi implinit, in decembrie 2012, două mandate a cate sase ani la CNA. Pe 19 decembrie 2006, el a fost a numit in Consiliu de Parlamentul Romaniei, la propunerea Guvernului, pentru perioada 2006 – 2012.

165 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger