AcasăNewsDan Diaconescu, trei ani de inchisoare cu executare pentru santaj

Dan Diaconescu, trei ani de inchisoare cu executare pentru santaj

Patronul OTV, Dan Diaconescu, a fost condamnat, miercuri, la trei ani de inchisoare cu executare, intr-un dosar in care este acuzat de santaj. Decizia anuntata de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 1 nu este definitiva, iar Diaconescu poate face recurs.

Diaconescu si alte doua persoane, Doru Parv si Mitrus Ghezea, amfii fosti realizatori la OTV, sunt acuzati ca ar fi santajat doua persoane- primarul unei comune aradene, dar si un om de afaceri- de la care ar fi pretins sume de bani, pentru a nu difuza pe post informatii care le-ar fi patat imaginea. Cei trei au fost trimisi in judecata, de catre procurorii anticoruptie, in octombrie 2010.

„Amenintarea a constat in dezvaluirea, la postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru primar, cum ar fi invocarea faptului ca ar fi corupt, ca ar fi savarsit tranzactii ilicite cu terenuri agricole apartinand cetatenilor comunei, pagubindu-i pe acestia, ca are o avere importanta obtinuta ilicit si ca face trafic de influenta pe langa unii ministri”, au aratat procurorii DNA, la data trimiterii in judecata.

Amintim ca Diaconescu si Parv au fost arestati preventiv, pe 23 iunie 2010. In timp ce patronul postului TV a fost eliberat pe 25 iunie, avand interdictie de a parasi tara, fostul sau angajat a parasit arestul abia pe 4 august, fiindu-i interzis sa paraseasca localitatea de domiciliu.

259 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger