AcasăNewsDan Diaconescu sustine ca are banii pentru Oltchim. Ce-i raspunde lui Ponta!...

Dan Diaconescu sustine ca are banii pentru Oltchim. Ce-i raspunde lui Ponta!

Dan Diaconescu a sustinut, vineri seara, la cateva ore dupa ce a fost declarat castigator al licitatiei pentru pachetul majoritar la Oltchim, ca are banii pentru a achita contravaloarea combinatului. Patronul OTV a refuza, insa, sa dea numele firmei care ii e partenera in achizitionarea Oltchim.

Diaconescu a declarat, in direct la Romania TV, ca are banii pentru Oltchim si chiar sumele necesare pentru a finanta activitatea combinatului, fiind vorba de o linie de credit bancar de 250 de milioane de euro. „Actiunile le voi da intr-o forma sau alta catre angajatii Oltchim. Cand firma care va detine efectiv actiunile, procedurile de infiintare a ei dureaza cam 90 de zile, vreau sa dau la propriu Oltchimul inapoi”, a adaugat Diaconescu.

Dan Diaconescu a comentat si reactia premierului Ponta in legatura cu banii pentru combinat. „El spune ‘Diaconescule, infractorule, adu banii’. Sa vedeti cum o sa alerg eu dupa Victor Ponta strigand dupa el ‘Ponta, infractorule, da-mi actiunile’ „, a declarat presedintele PP-DD.

Primul-ministru Victor Ponta a anuntat, vineri, ca indiferent cine va castiga licitatia pentru Oltchim, are maximum 10 zile sa se prezinte cu banii, in caz contrar urmand sa raspunda in fata legii, pentru inselaciune. „Oricine castiga are intre cinci si zece zile sa depuna pretul. Oferta era de 203 milioane de lei. Dupa care sa inceapa discutia privind datoriile. (…) Adresez o singura speranta in numele a mii de oameni si ca nimeni nu ne insala pe toti. Daca ne-a inselat cineva si a zis astazi ca are 203 milioane de platit si ne-a inselat, va raspunde in fata legii”, a spus premierul Ponta.

Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea pachetului majoritar de la Oltchim, 54.8 % din capitalul social al SC Oltchim SA, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret anuntat de ofertanti pentru titlurile detinute de stat la combinatul din Ramnicu Valcea. Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) a organizat, vineri, o licitatie pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni. La licitatie au depus oferte, pe langa Dan Diaconescu, Aisa Invest si Chimcomplex, dar si firma PCC.

585 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger