AcasăNewsDan Diaconescu, scandal in ziua depunerii dosarelor pentru Oltchim

Dan Diaconescu, scandal in ziua depunerii dosarelor pentru Oltchim

(foto: tvrinfo.ro)

Dan Diaconescu a iscat un scandal in ziua depunerii dosarelor cu oferte pentru privatizarea Oltchim, motivul reprezentandu-l faptul ca cererea sa nu a fost inregistrata.

(foto: tvrinfo.ro)

Procedura de depunere a ofertelor de preluare a combinatului Oltchim Ramnicu Valcea nu a fost una lipsita de incidente, Dan Diaconescu, unul dintre ofertanti, incepand sa protesteze deoarece oferta sa nu a fost luata in considerare.

Incidentele au debutat in momentul in care, confruntat cu ideea ca dosarul sau a ajuns pe masa oficialilor Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) cu putin dupa ora 12.00, cand era termenul limita de depune a ofertelor, omul de televiziune i-a acuzat pe acestia de complot.

„Ati mai pomenit vreodata asa ceva: sa se comita o escrocherie ca pe strada Covaci? Ar fi culmea sa se refuze cea mai mare oferta si sa fim respinsi pentru o schema de acest tip. Noi am venit la ora 11:20 la sediul Minsiterului. Pana la 11:57 mi s-a spus ca nu merg nu stiu ce imprimante, apoi a zis ca e 12.04 si ca oferta se respinge”, a declarat Dan Diaconescu, citat de rtv.net.

Mai exact, sustine Dan Diaconescu, presedintele OPSPI, Remus Vulpescu, ar fi modificat ora depunerii ofertei sale pentru ca aceasta sa nu mai fie valida.

„Jos labele lui Vulpescu si ale lui Ponta de pe Oltchim” si „Am vazut multe fraude in privatizare facute de guvern, dar asta depaseste orice limita”, sunt doar cateva dintre acuzatiile aduse de Dan Diaconescu, informeaza realitatea.net.

Ca raspuns, seful OPSPI, a sustinut ca va propune comisiei de privatizare sa ia in considerare si oferta lui Dan Diaconescu, desi dosarului lui a fost depus mai tarziu decat termenul limita.

„Cererea a fost inregistrata la ora 12:10, speram sa fie oferta domnului Dan Diaconescu, si anume un plic inscriptionat: oferta cumparare si documente participare, pachet actiuni SC Oltchim SA. A existat o mica discutie cand a fost gata plicul, sau cand ne-a fost predat, dar nu mai insistam acum. Propunerea mea este ca in aceasta etapa sa fie luate in considerare toate ofertele depuse”, a declarat Remus Vulpescu.

Totodata, Dan Diaconescu l-a acuzat si pe primul ministru, Victor Ponta ca nu ii ia in considerare oferta, spunand despre acesta ca a intervenit in defavoarea sa.

„De unde cunostea oferta noastra si de ce o caracterizeaza ca fiind exotica? Probabil ca domnul Vulpescu a dezlipit plicul si i-a spus continutul. S-a si antepronuntat spunand ca nu ne pricepem. Am un sah mat la domnul Ponta, care a spus transant ca intre noi si Gazprom ca va alege Gazprom”, a declarat Dan Diaconescu.

Liderul PP-DD a anuntat, joi, ca oferta initiala referitoare la preluarea Oltchim a fost dublata, adaugand si ca va aduce si un „om” care sa faca investitii de doua miliarde de euro.

„Azi avem o surpriza placuta, dublam oferta noastra de acum cateva zile si am facut o noua descoperire in Oltchim, drept pentru care vom mai face o schimbare in oferta noastra. Va fi o schimbare majora, vor fi doua surprize. Pe langa poporul roman, mai avem un mare investitor strategic care  ni s-a alaturat. Vom lua langa noi un om care sa vanda produse petrochimice, care sa faca o investitie de 2 miliarde de euro. I-am facut pe plac premierului, de ziua sa, ii fac acest cadou”, a mai spus Dan Diaconescu.

author avatar
Ionut Zgimbau
242 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger