AcasăNewsDan Diaconescu, interzis la privatizarea Postei Romane

Dan Diaconescu, interzis la privatizarea Postei Romane

Valoare. Posta Romana are un capital social de 59,5 milioane de lei si datorii de 559 de milioane de lei

Statul a publicat ieri anuntul privind privatizarea Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), iar unele conditii de participare sunt redactate in asa fel, incat ii interzic categoric lui Dan Diaconescu sa participe la licitatie.

Valoare. Posta Romana are un capital social de 59,5 milioane de lei si datorii de 559 de milioane de lei

Statul vrea sa vanda 51% dintre actiunile detinute la CNPR si a impus niste conditii care ii descalifica din start pe ce care sunt neseriosi, n-au bani, au datorii la buget sau au participat la licitatii trucate.

Grizonat+ proprietar OTV= respins

In procesul de privatizare pot participa doar persoane juridice, individual sau in consortiu si care indeplinesc o serie de conditii si criterii de precalificare:

–          investitorii trebuie sa furnizeze dovezi ca au disponibilitati de minimum 150 de milioane de euro;

–         investitorii sa nu fi participat cu oferte trucate sau neserioase intr-un proces de privatizare;

–         sa nu fi retras sau revocat oferta declarata castigatoare intr-un proces de privatizare;

–         sa nu fi refuzat sa incheie contractul de privatizare.

Mai lipsea ca in dosarul de privatizare sa scrie, negru pe alb: „Nu va fi primita la licitatie persoana cu par grizonat, proprietar al OTV, participant la privatizarea Oltchim si care poarta numele de Dan Diaconescu…”.

Oferta, datorii, costuri

Intrucat guvernul a redus exponential numarul afaceristilor neseriosi care si-ar putea adjudeca in bascalie Posta, ramane de vazut cine va (mai) dori sa preia compania care are un capital social de 59 de milioane de lei si datorii de 559 de milioane de lei. Statul detine in prezent 75 % din capitalul social, adica 44,6 milioane de actiuni, iar Fondul Proprietatea (FP) – 14,9 milioane de actiuni (restul de 25%). In functie de preferintele FP, investitorul va putea subscrie pana la 51% din totalul actiunilor. Caietul de sarcini va costa 50.000 de euro, iar statul crede ca, prin conditiile impuse, oamenii de afaceri seriosi vor rasufla usurati ca au scapat de „concurenta” lui Dan Diaconescu…

author avatar
Arpad Dobre
326 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger