AcasăNewsDan Diaconescu, despre semnarea contractului la Oltchim si "cazul Elodia"

Dan Diaconescu, despre semnarea contractului la Oltchim si „cazul Elodia”

Dan Diaconescu a declarat, luni dimineata, ca vrea sa semneze astazi contractul de privatizare a Oltchim. Presedintele PP-DD a sustinut odata in plus ca are banii pentru pachetul de actiuni. Totodata, Diaconescu a facut o comparatie cu faimosul „caz Elodia”, sustinand ca „pentru prima oara, in urma unei privatizari de succes, cel care a castigat privatizarea este amenintat de guvernanti cu inchisoarea”.

Iata principalele declaratii facute de Dan Diaconescu in fata sediului Ministerului Economiei:

-Din pacate, in ultimele zile, nimeni nu mai vorbeste de combinat. Se pare ca doar noi suntem interesati de redeschiderea combinatului, de repornirea lui, de creare de locuri de munca si de acordarea salariilor si de capitalul circulant de care este nevoie.

-Am inteles ca am fost deja dat disparut, desi, stiti foarte bine, aici in parcare nu au mai incaput masinile serviciilor secrete care ne umaresc pas cu pas in utimele zile. Pe de alta parte, „cazul Elodia” pare nimic in comparatie cu acest caz, in care, pentru prima oara, in urma unei privatizari de succes, cel care a castigat privatizarea este amenintat de guvernanti cu inchisoarea

-Eu vreau sa semnez, sa vedem daca vrea si Guvernul sa semnez acest contract. Am vazut ca oferta noastra e deja publica, ati prezentat-o dumneavoastra, televiziunile, si va multumesc pentru acest lucru si le multumesc si guvernantilor pentru ca au dat publicitatii acest document considerat secret. Din el reiese clar ca avem banii.

-Investitorul este poporul roman, care trebuie sa salveze acest combinat sub orice forma.

Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea pachetului majoritar de la Oltchim, respectiv a 54.8 % din capitalul social al SC Oltchim SA, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret anuntat de ofertanti pentru titlurile detinute de stat la combinatul din Ramnicu Valcea. Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) a organizat, vineri, o licitatie pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni. La licitatie au depus oferte, pe langa Dan Diaconescu, Aisa Invest si Chimcomplex, dar si firma PCC.

259 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger